RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombetrussel mot hotell avblåst

EVAKUERT: Et hotell i Langesund mottok tirsdag ettermiddag en bombetrussel.
EVAKUERT: Et hotell i Langesund mottok tirsdag ettermiddag en bombetrussel. Foto: Rolf Formo
Sist oppdatert:
- Det var falsk alarm

(TA): Klokken 17.30 får TA.no opplyst at bombetrusselen mot Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund trolig var falsk alarm.

- Det var falsk alarm. Politiet har gjennomsøkt hele området og fant ingenting, sier hotelleder Thomas Haukedal til TA. Han meddeler at hotellet igjen er åpen for gjester.

- Vi kjører rundt og henter gjestene nå, og vi er snart tilbake i vanlig drift, forteller han.

Bombetrussel

Alle nødetater har rykket ut etter en bombetrussel mot Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund. Det var fullevakuering av alle gjestene ved hotellet, og store mannskaper fra nødetatene var også på plass.

Flere ambulanser ble sendt til stedet, og brannvesenet var også på plass da hotellet ble sperret av tirsdag ettermiddag.

Bombegruppe var på vei

Jourhavende politijurist Guro Siljan ved Telemark politidistrikt opplyste overfor TA kort tid etter at hotellet ble evakuert at bombebgruppen fra Oslo var på vei til Langesund for å bistå.

Klokken 15.45 opplyser innsatsleder til NRK Telemark at de har avbestilt bombegruppen fra Oslo.

Det var ved 14-tiden at bombetrusselen ble ringt inn.

- Det ble umiddelbart satt i gang evakuering av 300 gjester fra hotellet, sier hun.

Hun kjenner ikke til om det var spesielle arrangementer ved hotellet i dag.

- Uspesifisert

- Jeg kan bekrefte melding om en uspesifisert bombetrussel mot Skjærgården hotell i Langesund, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen.

Politiet vil ikke gå konkret inn på hva trusselen gikk ut på, eller hva som ble sagt, men til NRK forteller operasjonslederen at meldingen gikk ut på at en bombe skulle sprenge i løpet av kort tid.

- Vi tar dette alvorlig og har startet etterforskning med tanke på å finne ut av hvem som kan stå bak, sier politijurist Siljan.

Ifølge TAs journalist på stedet har gjestene ved hotellet samlet seg ved en dagligvarebutikk som ligger noen hundre meter fra hotellet.

- De blir nå evakuert av de hotellansatte og samlet bak Matkroken dagligvare, sier han.

Hutret i vått tøy
Sammen med hotellets gjester og kursdeltakere var det et 20-tall badegjester som var på bassengtrening. For noen av dem ble det en brå evakuering. Og det ble litt kaldt der de sto i badetøy og våte håndklær. Noe unger fra Nustad barneskolen var på svømmetrening og ble skysset raskt tilbake til skolen.

– Kom opp av bassenget umiddelbart, var beskjeden alle finn. Så fikk vi ny beskjed om at det var en bombetrussel og vi måtte evakuere området. Det var ikke tid til å skifte til tørt tøy, bare om å gjøre å komme oss ut og i sikkerhet, forteller Ragnhild Seljeseth, som hutrende ventet på å bli kjørt hjem.

Fikk ambulansehjelp

Turid Aanesen måtte også evakuere ut av bassenget. Hun forteller at alt gikk rolig for seg.

– Jeg var ikke redd for vi ble vist veien ut, men det er jo litt skummelt allikevel, forteller hun.

Evakueringen gikk så raskt for seg at en eldre kvinne avhengig av sin rullator, fikk problemer med å flytte seg da hun ikke fikk rullatorene med seg da hun måtte evakuere ut av badeanlegget.

Hun fikk skyss hjem med ambulansen.

Rask informasjon

Hotelleder Thomas Haukedal informerte de som ventet om hva som skulle skje videre. Han fortalte at det var satt opp drosjer og minibusser for dem som ville hjem for å få på tørt tøy.

– For dere som er her på kurs, jobber vi med transport til alternative lokaler, kunne han fortelle.

Like etter kom det drikkevann og tepper til de som ønsket det. De som ønsker mer kunne bare si fra til de hotellansatte. Så dukket den første minibussen opp og kjørte i tur og orden hjem badegjestene

Det er ikke kjent om noe har skjedd ved hotellet eller hvordan trusselen ble meldt. TA har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med hotelldirektør Caroline Laurhammer på telefon uten hell.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Les flere saker på TA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere