*Nettavisen* Nyheter.

Bombetrussel mot kjøpesenter

Foto: (Leserbilde)

Full evakuering etter bombetrussel. Nå avsluttes operasjonen.

06.03.13 15:37

Rundt klokken 12.30 onsdag ble Øyrane Torg i Indre Arna evakuert etter en bombetrussel fremsatt over telefon mot en av senterets butikker, skriver Bergensavisen.

Når BA snakker med Hallgeir Hansen, innehaver av Rema 1000 på Øyrane Torg, like før klokken 1400, forteller han at to politifolk og to brannfolk har vært inne på senteret.

- Nå kommer de ut igjen, forteller han mens han er i telefonen med BA.

Uavklart
- Det har ikke blitt gitt noe særlig informasjon, men vi fikk beskjed om at det skulle ha kommet en bombetrussel, sier en annen person på stedet som BA har vært i kontakt med.

- Vi kan bekrefte at vi har brannmannskap på stedet i forbindelse med en politiaksjon, men jeg kan ikke si noe mer, sa vaktkommandør Rune Wigum ved Brannvakten i Bergen like etter meldingen kom.

Operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt bekreftet at en forretning på senteret har mottatt en bombetrussel.

- Meldingen kom inn til oss klokken 1235. Vi jobber nå med å finne ut hvem telefonen kom fra, men stort mer kan jeg ikke si nå. Senteret er tømt for kunder og personell. Vi er på stedet, hvor vi undersøker og bistår, uttalte Kolltveit.

Innehaver av Rema 1000 på Øyrane Torg, Hallgeir Hansen, forteller at ansatte og kunder er evakuert og står utenfor senteret og venter.

- Nå er det fire-fem politibiler her, og flere på vei. Det er ambulanser og brannbiler her også, skildret butikkinnehaveren.

Han forteller at de tar evakueringen med ro.

- Det er helt avslapppet stemning foreløpig, sa Hansen til BA.

Det er andre gang på ganske kort tid at Øyrane torg er utsatt for bomnetrusler, ifølge Hansen.

- Dette er andre gang det skjer som jeg vet om. Sist gang var vel for rundt et halvt år siden, sier han.

- Jeg synes ikke noe om dette, det rammer oss alle, fastslår Hansen.

Avslutter søk
Like før klokken 1510 kunne Stig Slåtten ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt fortelle at politiet har drevet visuelt søk på senteret.

- Vi har søkt etter uidentifiserte gjenstander og er nå i avslutningsfasen. finner vi ikke noe innen få minutter, er dette en indikasjon på at trusselen var falsk alarm, og vi åpner senteret igjen, uttalte Slåtten da.

Politiet har så langt ikke funnet noe mistenkelig, og det vites onsdag ettermiddag fortsatt ikke hvem som har ringt inn trusselen.

- Som oftest har man ikke særlig kjennskap til nummeret, men dette blir etterforsket parallelt. Det viktige nå har vært å avklare hvorvidt noen har vært i fare, sier Slåtten.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.