*Nettavisen* Nyheter.

Bompengene opp igjen

Bompengene i bomringen stiger fra 1. april. Nå skal det koste å kjøre i helgene, og det blir 20 prosent dyrere for dem som kjører billigst.

Fra og med 1. april skal det koste 250 millioner kroner ekstra i skatt for å kjøre bil i Bergen.

I dag koster hver passering kroner 7,50 for de som har laveste takst - dyreste kort. Fra og med 1. april må du ut med minimum ni kroner når du passerer en bom. I tillegg kommer det fem nye bommer, og det blir ikke lenger gratis å kjøre i helgene.

Dette er en forutsetning for å hente inn de ekstra kronene som må til for å oppfylle vår del av finansieringen av Bergensprogrammet.

Den enkelte passering uten rabattordning vil fortsatt koste 15 kroner.

- Det finnes i dag fire rabattnivåer, sier Jan Otto Evjen som er leder i kommunens bompengeselskap.

- 10, 30, 40 og 50 prosent. Forutsatt at Stortinget gir sin tilslutning 28. februar, vil 50 prosent-rabatten falle bort. Vi forsøker å komme i gang fra 1. april.

Det folk flest vil merke er at søndagene ikke lenger blir gratis.

- Hvor mye mer tar dere inn på denne ordningen?

- Ca 20 millioner. Det gjør at vi kommer 20 millioner nærmere målet som er 270 millioner, men vi er forstatt 20 millioner short.

- Betyr det at det blir ny prisøkning neste år?

- Det er ikke bestemt noe om det, men den ytre bomring kommer neste år og den vil sørge for at vi kommer opp i det nivået vi skal, på 270 millioner kroner.

Det betyr at bilistene i tillegg til det de betaler over skatteseddelen må ut med 250 millioner for å kjøre i Bergen. Til sammen skal det bli vel 5 milliarder kroner for å finansiere Bergensprogrammet hvorav Bybanen utgjør nær to milliarder, foreløpig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.