*Nettavisen* Nyheter.

Bompengepartiet mot 6,4 i Oslo

 

BOMPENGEMOTSTANDERE: Bystyrekandidatene Bjørn Revil, Britt Fossum og Cecilie Lyngby følger valget med Folkeaksjonen Nei til mer bompenger på Kaktus på Lilleaker i Oslo mandag kveld. Foto: (FNB)

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) i Oslo ligger an til 6,4 prosent i Oslo.

09.09.19 21:24

- Vi ligger an til fire, fem personer i Oslo. Fantastisk! Personlig er jeg litt overrasket, etter den negative publisiteten den siste tiden, sier førstekandidat Bjørn Revil i FNB Oslo til Nettavisen mandag kveld.

For debutanten Folkeaksjonen nei til mer bompenger ( FNB) er det foreløpige resultatet 6,4 prosent, noe over hva partiet har fått på meningsmålingene. Det vil i så fall gi fire mandater, melder NTB.

Det er innenfor hva partiet hadde håpet på.

- Vi er kjemperfornøyd og håper at oppslutningen blir enda høyere, sier sjettekandidat Britt Fossum i FNB Oslo til Nettavisen like etter klokka 21, og legger til:

- Vi har null kroner og har gjort alt selv, mens andre partier har millioner å bruke på valgkamp. Her skal vi feste videre, sier hun fra partiets valgvake på Kaktus på Lilleaker.

- Vi håper på at vi krabber opp til seks, sju prosent oppslutning, slik vi hadde på flere meningsmålinger før vi gikk ned, sier som vi lå og vaket før vi gikk ned, sa Cecilie Lyngby i FNB til Nettavisen tidligere mandag.

FNB hadde en meningsmåling på 9,8 prosent, før de lenge lå på 6 til 7 prosent. De siste ukene før valget, har partimålingene vist 5,9 og 4,9 prosent, men FNB Oslo håper at de siste ukenes harde valgkamp har gitt uttelling.

- Vi har hatt en veldig god valgkamp de siste dagene, og jeg må benytte anledningen til å takke alle de mange gode valgkampmedarbeiderne, sier førstekandidat Bjørn Revil til Nettavisen.

FNB Oslo er nå i rettslig konflikt med FNB sentralt og partileder Frode Myrhol. Partene møttes i Oslo byfogdembete mandag. Partileder Myrhol mener at deler av FNB Oslo bruker partiets navn urettmessig, og at de ikke har meldt seg inn i partiet. Saken venter nå på rettslig avgjørelse.

Likevel: FNB-leder Frode Myrhol ønsker Oslo-partiet lykke til med valget.

- Alle som kjemper mot mer bompenger ønsker vi lykke til. Vi håper på stor oppslutning i Oslo. Så blir det opp til dem om de vil stille som uavhengige representanter eller FNB-medlemmer, sier Myrhol.

Selv håper Myrhol og de andre FNBerne i Stavanger på 10 til 15 prosent oppslutning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.