Det viser en valgmåling Bergens Tidende har utført. Det gjør partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger til det tredje største i Bergen, etter Høyre med 24,1 prosent og Arbeiderpartiet på 22,8 prosent.

Om det var valg i dag, ville hver sjette velger stemt på bompengepartiet.

– Det var en del, det ja. Vi må jo være så ærlig å si at dette var overraskende. Det har gått veldig fort, alt sammen. På siste måling lå vi på seks til syv prosent og nå har det mer enn doblet seg. Det er helt klart at årsaken til det er åpningen av ytre bomring, sier listetopp Trym Aafløy til Bergensavisen.

Stor oppslutning blant menn

Til tross for at økningen av oppslutningen er noe oppsiktsvekkende, prøver Aafløy å ikke få altfor store forhåpninger. Til Bergensavisen sier han at en måling fem måneder før valget er veldig usikker, men legger til at innbyggerne nå føler seg ignorert av de styrende myndighetene.

Les også: De vanligste misforståelsene om bompenger

Partiet er aller størst i bydelene Åsane og Arna, og ikke minst får partiet stor oppslutning blant menn. Ifølge BT oppgir to av tre menn i disse bydelene at de vil stemme på Aafløys parti.

Går utover barnefamilier

I høst stilte Frode Myrhol i partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger opp i en sak i Nettavisen, hvor han fortalte hvorfor de ønsker å kjempe for å få slutt på bompenger.

- Dette rammer hardest de som tjener minst. Det er også denne gruppen som ikke har mulighet til fleksitid i sine jobber. Det går utover barnefamilier som er avhengig av bil for å levere i barnehage eller skole før jobb. Det rammer også tilfeldig fordi noen av disse familiene kanskje må gjennom en bomstasjon for å levere i barnehage, sa Myrhol til Nettavisen i høst.

Han sa også at folkeaksjonen får gehør for at bompenger er en usosial og tilfeldig måte å skattelegge innbyggere på.