RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bomstasjoner fjernet på E39 i Gjemnes

Sist oppdatert:
Batnafjordsøra (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var med på å fjerne en bomstasjon på E39 i Møre og Romsdal.

Solvik-Olsen deltok tirsdag på markeringen av at strekningen Astad-Knutset nå er bompengefri.

– Bilistene på den viktige strekningen slipper nå å betale bompenger. I tillegg sparer bompengeselskapet 22 millioner kroner i driftskostnader og om lag 25 millioner kroner i rentekostnader. Det vil si kostnader som igjen ville ha blitt belastet bilistene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Prosjektet hadde en bompengegjeld på om lag 150 millioner kroner. Innkrevingen av bompenger startet i juni 2013 og skulle etter tidligere planer avsluttes i 2023.

– Stansen i innkrevingen av bompenger er et resultat av at Stortinget i desember i fjor sa ja til regjeringens forslag om å bevilge midler til å innfri bompengegjelden for en rekke riksveiprosjekter, blant annet E39 Astad– Knutset, sier samferdselsministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere