RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bond mot Bond i skotsk tvekamp

London (NTB-AFP): James Bond slåss mot James Bond i striden om skotsk uavhengighet av Storbritannia. Erkeengelske Roger Moore (84) erter den skotske selvstendighetsforkjemperen Sean Connery (82).

Connery er en av den skotske førsteministeren Alec Salmonds fremste våpendragere i kampen for en selvstendig skotsk stat. Mandag fikk han merke Bond-kollegaens skarpe tunge da Moore snakket til deltakere på en litteraturfestival i Cheltenham i Vest-England.

- Skottland forblir en del av Storbritannia, selv om Sean Connery ønsker selvstendighet. Jeg har sagt til ham at han har skylden for at Royal Bank of Scotland gikk over ende, fordi han tok ut alle pengene sine i kontanter, fleipet Moore.

- Jeg er svært stolt av å være engelsk, vi vokste opp med forestillingen om at vi er de beste. Men det er egentlig ikke helt sant, det er som briter vi er best, tilføyde Moore som overtok etter Connery i rollen som agent 007.

Sean Connery spilte agenten med lisens til å drepe i seks filmer som ble spilt inn i årene mellom 1962 og 1971, mens Moore hadde rollen i sju filmer fra 1973 til 1985. Skottland skal etter planen holde folkeavstemning om selvstendighet mot slutten av 2014. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere