RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bonde fyllekjørte - mistet levebrødet

Sist oppdatert:
Driver gård alene. Får ikke kjøre traktor på to år.

En fersk dom fra Sunnmøre tingrett slår fast at bonden i 50-årene ikke får sette seg bak rattet på en motorvogn de neste to årene.

Årsaken er at han på sensommeren i år ble stoppet av politiet med høy promille.

Fyllekjørte 500 meter
Gårdsbrukeren hadde kjørt cirka 500 meter da en politipatrulje stoppet han den aktuelle morgenen. Etter å ha blåst rødt, ble mannen tatt med til stasjonen for blodprøve. Den viste 1.22.

I retten avga bonden en uforbeholden tilståelse. Ifølge egen forklaring fortalte han å ha drukket cirka 10 halvlitere kvelden før. Mannen opplyste at han sluttet å drikke rundt midnatt.

Tips til saker? Kontakt Nettavisens journalist her!

Mistet lappen i to år
Retten tok ikke hensyn til bondens argumentasjon om at han var avhengig av å få kjøre traktor i sitt virke som bonde, og at det ikke jobber andre personer på gården hans.

Mannen mistet dermed retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i to år, i tilllegg til en bot på 40.000 kroner.

«Siktede har vist til at han som gårdbruker har et særlig behov for å kjøre traktor og at det ikke jobber andre personer på gården. Retten finner ikke at dette er et forhold av en slik karakter at det alene kan begrunne at tapsperioden skal settes under minstetiden», står det i dommen.

Anker dommen
Til Nettavisen sier bonden at han har anket tingrettens avgjørelse.

- Jeg er naturlig nok ikke fornøyd med utfallet. Spesielt med hensyn til traktorkjøringen. Dersom jeg ikke får muligheten til å bruke traktor de neste to årene må jeg leie inn en sjåfør. Det er ikke billig og får store konsekvenser for gårdsdriften, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere