RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondebryllup og julenøtter

Sist oppdatert:
Bøndenes første bryllup, kontroversielle julenøtter med Espen Eckbo, en unik Märtha-dokumentar og klassikeren Flåklypa. Slik blir TV 2-julen .

- Det blir en ganske god jul, ja, sier en fornøyd informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland til Side2.

For det er kort mellom høydepunktene på TV 2 i julen.

- Vi har jo også nye episoder med «Frustrerte fruer», samt første program med det nye realitykonseptet «Skal vi danse».

Forprogrammet til «Skal vi danse» sendes 22. desember. Her får vi ti norske kjendiser sitt første møte med sin læremester og dansepartner. Side2 TV var med da deltagerne svingte seg over parketten.

Bonderomantikk og nøtter

22. desember er også dagen da bøndene skal avsløre om det er noen ekte følelser mellom dem og sin utkårede. Den eneste som så langt har valgt å gå ut med det til pressen, er Lars Jacob Galåen.

Et program som har fått oppmerksomhet i media er Espen Eckbos «Julenøtter». her skal Zahid Rasi ha en ganske lemfeldig omgang med kaht-blader - i sin sketsj som skomaker Andersen. Men Eckbo lover at dette er familiehygge på sitt beste, og at han allerede i fjor ble enig med TV 2 om å holde en edruelig profil.

Tradisjonsrik julaften

Lille julaften har «Flåklypa Grand Prix» blitt en tradisjon for TV 2. I år sender de filmen for tredje gang, etter at de overtok rettighetene fra NRK.

På dagtid julaften sendes hele tre filmer med Mikke Mus, i tillegg til klassikeren «Tante Pose». ut på kvelden blir der sang med Nidarosdomens guttekor, juleevangeliet lest av Jon Eikemo og hele tre filmer på rekke og rad.

Bondebryllup

Torsdag 28. oktober skal vi til Vang i Valdres og følge bonden Wenche Søndrol når hun gifter seg med sin utvalgte gjennom «jakten på kjærligheten», Thor-Even Furvann.

- Programmet forteller en kjempefin historie. Og det er jo akkurat dette julen handler om, kjærlighet til dine nærmeste, sier presseansvarlig for programmet, kathrine Wergeland.

Missekåring

I romjulen blir det også sendt semifinaler til Frøken Norge, der seerne kan stemme frem sin vinner. Gaute Grøtta Grav og Mona Grudt er programledere og i juryen finner vi blant annet Kathrine Sørland. Hun forteller til Side2 at hun er imponert over nivået hos jentene i år.

Unik Märtha-dokumentar

Andre juledag blir det en verdig markering av tsunami-katastrofen andre juledag i fjor med dokumentaren «En liten indisk landsby». Reisen går til landsbyen Nagapattinam der 6000 døde under katastrofen.

Nyttårsaften blir høydepunktet dokumentaren «Kronprinsesse Märtha».

- Det er en dokumentar som tar for seg krigsårene, flukten til Sverige og videre til USA. Og hvilken betydning hennes kontakt med president Roosvelt fikk for Norge under og etter krigen, sier presseansvarlig for dokumentaren Roy Hilmar Svendsen til Side2.

Denne dokumentaren skal også sendes på amerikansk tv i romjulen.

Cæsar og God morgen

Og rett over nyttår fyrer kanalen løs med realityserien «Jakten på en Cæsar-stjerne». Opptakene gikk i sommer, men først nå blir det kjent hvilke to skuespillere som altså blir å møte i to nye roller i den populære såpeserien.

For første gang vil også «God morgen, Norge» sendes hele julen på TV 2.

- Vi skal ha masse herlig julestemning med gode og spennende gjester. Vi skal ha ro og fine samtaler, lun humor og mye deilig musikk. Vi skal ha reportasjer og glimt fra hele landet. Direkte reportasjer der det passer. I tillegg skal vi selvsagt ha nyheter og vær, sier Signe Tynning til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere