Gå til sidens hovedinnhold

- Bøndene har fått det bedre

Lars Peder Brekk mener bøndene har fått det bedre under dagens regjering.

- Jordbruksoppgjørene under den rødgrønne regjeringen har vært en del av en snuoperasjon. Vi har levert den største økningen i inntektsmuligheter siden opptrappingsvedtaket på 70-tallet, sa Lars Peder Brekk (Sp) til landsmøtet i Norges Bondelag i Bodø onsdag.

Landbruksministeren mener at bøndenes inntektsmuligheter har blitt vesentlig forbedret de siste årene.

Mindre avstand
- Det ligger an til at avstanden til andre grupper reduseres med nesten ti prosentpoeng som resultat av vår periode. Den rødgrønne regjeringen har levert. Det er bra, men vi er ikke fornøyd. Vi vil videre, sa Brekk og pekte på at også bøndene har blitt rammet av en turbulent og markedsmessig vanskelig situasjon.

- Utviklingen har vært god, men inntektsnivået skal fortsatt heves. Og det er Senterpartiet som er garantisten for at de rødgrønne leverer, lovet ministeren.

Mer enn penger
Brekk pekte på at kampen for landbruket ikke bare handler om mer penger.

- Vi har kjempet for landbruket hver eneste dag i fire år. Vi har fått på plass et moderne lovverk for landbrukseiendommer, sa han.

- Vi har også utfordret dagligvarebransjen og manet til samfunnsansvar. Det er på tide at handelen står opp for bonden og norsk matproduksjon, sa Brekk.

Kommentarer til denne saken