Gå til sidens hovedinnhold

Bøndene krangler med Høyre om matproduksjon

Oslo (NTB): Bondelaget kritiserer Høyre for å støtte seg på en gammel rapport som fastslår at Høyre-styre ikke gir mindre matproduksjon.

Høyre bruker rapporten fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) i valgkampen, til tross for at den er fra før stortingsvalget i 2009.

Konklusjonen om at det ikke vil bli mindre landbruksproduksjon dersom Høyre får styre, skiller seg radikalt fra Bondelagets egen rapport som ble utarbeidet tidligere i år, skriver Nationen.

Seniorrådgiver Anders Huus som står bak Bondelagets rapport, sier til avisa at NILF-rapporten fra 2009 konkluderte med at det knapt var forskjeller mellom partiene i det hele tatt. Ifølge Huus er hovedutfordringen ved Høyres politikk at partiet vil kutte 1.517 millioner kroner i bøndenes budsjett, eller 35.000 kroner i gjennomsnittlig tap per bonde.

Stortingsrepresentant Svein Flåtten (H) mener det ikke er så store endringer fra 2009 til i dag, og at Høyres valgkampmateriale, med henvisning til NILFs rapport fra 2009, står seg.

- Bondelaget ønsker å framstille vår politikk som dårligere enn den er. Organisasjonen må gjerne like vår politikk dårligere enn Sps og andres, men det er unødvendig å framstille den som dårligere enn den er, sier han. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer