*Nettavisen* Nyheter.

Bøndene positive til Listhaugs gjennomgang

Oslo (NTB): En arbeidsgruppe skal gjennomgå Tines, Norturas og Felleskjøpets makt i markedet, varsler landbruksministeren. Samvirkeorganisasjonene i landbruket er positive.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) kom med nyheten om gruppen under konferansen Mat og landbruk 2014 onsdag. Konferansen ble arrangert av Norsk Landbrukssamvirke.

Gruppen skal se gjennomgå markedsreguleringsordningene i landbruket, opplyser departementet.

- Videre blir det svært viktig å evaluere konkurranseforholdene mellom samvirkene og frittstående aktører. Jeg ønsker en bred og grunnleggende vurdering av om markedsreguleringsordningene skal fortsette i sin nåværende form, om andre instanser skal overta ansvaret og om ordningen bør fortsette, sier Listhaug.

Paraplyorganisasjonen Norsk Landbrukssamvirke har lenge vært positiv til en gjennomgang av markedsreguleringene, forteller styreleder Sveinung Svebestad.

- Det kan være nyttig å bygge kunnskap og innsikt om markedsreguleringen og vurdere mulige forbedringsområder. Vi ønsker velfungerende ordninger som skaper markedsbalanse til det beste for forbrukere, bønder og industribedrifter. Formålet må være å forbedre virkemidlene i ordningen som gjør den robust i fremtiden, sier Svebestad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.