*Nettavisen* Nyheter.

Bønder delt i synet på pelsdyroppdrett

Oslo (NTB): Nesten 40 prosent av norske bønder mener oppdrett av rev og mink ikke bør være et satsingsområde i norsk landbruk.

Vel halvparten, 55 prosent, av de spurte bøndene i undersøkelsen sier at det i stor grad eller i noen grad bør satses på pelsdyr, mens 38 prosent mener at det ikke i det hele tatt eller bare i mindre grad bør satses på oppdrett av pels. Det kommer fram i en undersøkelse foretatt av Landbrukets Utredningskontor, skriver Nationen. Dyrevernalliansen, som mener all pelsdyroppdrett bør avvikles, sier at de hadde forventet større støtte til pelsdyroppdrett i landbruket.

- Det er interessant at pelsdebatten, som har vært så kraftig i resten av samfunnet, ser ut til å ha forplantet seg til landbruket, sier rådgiver i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

- Vi tror dette er et tegn på at holdningene i Bonde-Norge er forankret i gode holdninger til dyrevelferd, der hensynet til naturlige behov har en viktig plass, sier hun.

Samfunns- og myndighetskontakt Guri Wormdahl i Norges Pelsdyralslag er ikke enig med Kleveland.

- Tallene viser bare at bønder flest ikke har mer greie på pelsdyrnæringen enn andre folk. Vi sliter en del med folks manglende kunnskap, og det de velger å mene på bakgrunn av at de ikke kan nok om et tema, sier Wormdahl. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.