*Nettavisen* Nyheter.

Bondevideo tar helt av på nettet

Protestsangen til syngende og dansende bønder i Alvdal har blitt vist 192.000 ganger på under et døgn.

11.05.15 22:03

(ØSTLENDINGEN.NO): Bøndene i Alvdal har fått låne den originale lydfilen fra «En pinne for landet» og har lansert den med selvskrevet tekst.

Denne uken sitter bondeorganisasjonene i forhandlinger. De er svært misfornøyd med tilbudet fra regjeringen. Samtidig som forhandlingene pågår, gir bøndene i Alvdal et spark til landsbruksminister Sylvi Listhaug.

LES OGSÅ: – Vi regner med at det blir en hit

Sent søndag kveld ble videoen publisert på nett, og innen klokken 15.00 mandag hadde den blitt vist over 192.000 ganger.

– Det er utrolig hvordan den har tatt av. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger, sier Lohn til Østlendingen. Bak videoen står Alvdal bondelag, som har fått hjelp av Rune Skogheim til filming og publisering.

LES OGSÅ: Bondeorganisasjonene vil forhandle med staten

Deles i raskt tempo

– Det hele begynte som en vill idé, som etter hvert bønder fra hele Nord-Østerdal ble med på, sier han. Filmen hadde førpremiere foran en fullsatt sal i Aukrustsenteret søndag kveld, og har i etterkant blitt hyppig spredd på sosiale medier.

– Jeg skulle egentlig spredd møkk i dag, men har kun sittet i telefonen, sier en lett hoderystende Lohn. Han har gitt intervjuer til en rekke medier, samt at Norges Bondelag har tatt kontakt for å spinne videre på budskapet i sangen.

LES OGSÅ: Sier ja til å forhandle om jordbruksavtale

Klikk på bildet for å forstørre.

Bønder i Alvdal har laget musikkvideo som reaksjon på statens tilbud til bøndene. Foto: Skjermdump.

- Er dette bærekraftig?

I sangen synger bøndene: «Vi trenger bønder på Alvdal, bønder på Tynset bønder i Folldal’n og bønder på fjellet. Hører du Listhaug sier vi skal bli større? Er dette bærekraftig om vi tør spørre?» er noe av teksten.

– Bondelaget ønsker å ta dette videre, sier Lohn, som er glad for at budskapet om positive bønder som vil produsere trygg mat når fram.

I fjor ble Lohn kjendis da han kjørte fra Alvdal til Oslo i åpen traktor for å protestere mot statens tilbud til bøndene.

Les flere saker fra Østlendingen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.