*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik: - Stoltenberg får det tøft med Lysbakken på gangen

Oslo (NTB): Tidligere KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik tror Jens Stoltenberg (Ap) kommer til å slite med å ha Audun Lysbakken (SV) utenfor regjeringen.

07.03.12 14:57

Bondevik mener det var avgjørende at alle partilederne i de to samarbeidsregjeringene han ledet, satt i regjeringskollegiet og ikke på Stortinget, skriver Dagens Næringsliv.

- For meg var det så viktig at partilederne satt i regjering at jeg insisterte på at det skulle være sånn. Temaet var oppe til diskusjon ved et par anledninger i mine to regjeringer, og begge gangene var jeg helt klar på at jeg ville ha det sånn, sier den tidligere statsministeren.

Han påpeker at Stoltenbergs regjeringsarbeid kan bli vanskeligere når SVs kommende partileder Audun Lysbakken skal sitte på Stortinget.

- Det kommer til å være mer tungvint og vanskeligere å få til en god koordinering når vedkommende ikke er en del av det daglige regjeringsmiljøet. Jeg er ganske sikker på at Jens Stoltenberg også ser dette, sier Bondevik.

Slik det er i dag må Lysbakken søke statsministeren om å få se såkalte r-notater fra regjeringskonferansen. Også notater fra eget parti.

Bondevik ledet sentrumsregjeringen med KrF, Venstre og Senterpartiet fra 1997 til 2000, og samarbeidsregjeringen med KrF, Høyre og Venstre fra 2001 til 2005. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.