RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik ber Erna bevare pressestøtten

Oslo (NTB): Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) er en av flere kultur- og medieprofiler som i et opprop går mot nedskjæringene i pressestøtten som både Høyre og Frp har varslet.

Høyre ønsker å legge om pressestøtten og har varslet et kutt på 100 millioner kroner, mens Frp ønsker å redusere den med 180 millioner kroner og senere avskaffe hele ordningen.

- Et betydelig kutt i pressestøtten kan redusere mangfoldet, og jeg frykter at flere av de meningsbærende avisene vil få store problemer og i verste fall forsvinne, sier Bondevik til Klassekampen.

Sammen med en rekke andre kultur- og medieprofiler har han signert oppropet «Bevar norsk mediemangfold».

- I slike spørsmål som gjelder kultur, mangfold og offentlig debatt kan en ikke la bare markedskreftene råde. Dette var også begrunnelsen for at den borgerlige Borten-regjeringen innførte pressestøtten i 1969. Det bør mane til ettertanke for blant annet Høyre til å ikke gjøre det de har bebudet, sier han.

Oppropet har også fått støtte fra flere Høyre-veteraner. Både Georg Apenes, Lars Roar Langslet, Francis Sejersted og Ingeborg Moræus Hanssen er blant dem som har signert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere