Bondevik holder tett om Serbia-bombing

Oslo (NTB): Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) holder fortsatt tett om hva som var grunnlaget hans for å si ja til å bombe Serbia i 1999.

Kristelig Folkepartis sentralstyre har sagt ja til å frigi dokumentene, hvis papirene ikke er gradert av sikkerhetshensyn, men Bondevik står fast på sitt.

- Regjeringsnotater er per definisjon ikke offentlige. De frigis bare unntaksvis, og jeg ser ingen grunn god nok til å gjøre det i dette tilfellet, sier Bondevik til VG.

Han understreker at han mener beslutningsgrunnlaget for å slippe bomber over Serbia var godt nok i 1999, og valget om å gå til militært angrep fortsatt var det rette.

- Ja, jeg mener regjeringen hadde godt nok grunnlag for våre beslutninger, som det for øvrig var bred tverrpolitisk tilslutning til, sier Bondevik.

Forfatter og journalist Kristian Kahrs, som bor i Beograd, skal skrive bok om den norske militære innsatsen for å beskytte Kosovo i 1999. For å gjøre det, har han bedt om innsyn i dokumentene fra Bondevik-regjeringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.