RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik-ministre tviler på firepartiregjering

Foto: Kallestad, Gorm (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Flere sentrale politikere fra Bondevik-regjeringene tviler på at det blir bredt borgerlig regjeringssamarbeid etter valget.

Odd Einar Dørum, som var samferdselsminister for Venstre i Bondevik I-regjeringen og justisminister i Bondevik II-regjeringen, mener det er lite trolig at det blir plass til fire partier i en ny borgerlig regjering.

- Det er det bare ett enkelt svar på: Ser vi på programmene til Venstre og Fremskrittspartiet, så er vel det lite sannsynlig, sier Dørum til Dagsavisen.

Han understreker at Venstre går til valg på regjeringsskifte, men mener det er lite trolig at alle de fire partiene vil regjere sammen.

Tidligere parlamentarisk leder Einar Steensnæs i Kristelig Folkeparti deler samme syn. Han var kirke- og undervisningsminister og utdannings- og forskningsminister i Syse-regjeringen, og han var olje- og energiminister i Bondevik II-regjeringen. Han sier det er lite trolig at de fire partiene kan bli enige. I realiteten har man tre alternativer, mener Steensnæs: En ren Høyre-regjering, en sentrum/Høyre-regjering, eller en blåblå regjering.

Heller ikke tidligere Frp-leder Carl I. Hagen har stor tro på at de fire partiene vil regjere sammen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere