RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik om Listhaug-utspill: - Frykter hatbølge


Lederen for Oslosentret for demokrati og menneskerettigheter, og vår tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik,kritisk til uttalelser fra tidligere landbruksminister, nå nyutnevnt statsråd med ansvar for asyl og integrering, Sylvi Listhaug (Frp).
Lederen for Oslosentret for demokrati og menneskerettigheter, og vår tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik,kritisk til uttalelser fra tidligere landbruksminister, nå nyutnevnt statsråd med ansvar for asyl og integrering, Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kjell Magne Bondevik med kritikk av Listhaug-utspill i asyldebatten.

I et stort anlagt intervju i Dagbladet torsdag sier en åpenhjertig Kjell Mange Bondevik at det var nødvendig å få kontroll over asylanttilstrømmingen.

Lederen for Oslosentret for demokrati og menneskerettigheter, og vår tidligere statsminister, vil ikke kritisere regjeringen for de vedtatt innstramminger, men frykter negative holdninger overfor nødlidende.

Han sikter konkret til uttalelser fra tidligere landbruksminister, nå nyutnevnt statsråd med ansvar for asyl og integrering, Sylvi Listhaug (Frp) i den offentlige debatten som han mener er svært uheldige.

– Når Sylvi Listhaug avgir meg en visitt, og sier at hun ikke ville ha mer av «godhetens tyranni», er det et eksempel på at man blir grepet av en stemningsbølge som er farlig. Jeg skjønner hva hun mener, men godhet bør ikke brukes som et skjellsord. Hadde det vært mer godhet i verden, hadde det sett annerledes ut, sier Bondevik til Dagbladet.

Dagen før Sylvi Listhaug ble utnevnt til innvandrings- og integreringsminister,  ga hun denne reaksjonen Dagbladet om Bondeviks utspill:

– Det er veldig bra å være god,  men det jeg påpekte, var at mange  har et annet syn på innvandring, og  de er bekymret. Utover det har jeg  ikke noe å si. Jeg føler meg ferdig med den diskusjonen der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere