*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik regjeringens mest omtalte

At statsminister Kjell Magne Bondevik er regjeringens mest omtalte mann, overrasker ikke. Men hvem er minst omtalt?

20.06.08 11:03

Regjeringen har sittet ved makten i to år nå, lengre enn de mest pessimistiske kommentatorene trodde da de kom til makten etter Stortingsvalget i 2001. Nå er det foretatt en analyse av mediedekningen av regjeringen.

Statsminister Kjell Magne Bondevik og partiet hans KrF som topper medieomtalen blant de tre partiene som er involvert i "Samarbeidsregjeringen", viser analyseen av som Observer Norge har foretatt.

Analysegrunnlaget er alle TV-innslag og avisoppslag som handler om norsk politikk i perioden april-oktober i år.

Men Bondevik er ikke ensom i toppen fra sitt parti han får følge av kulturminister og partileder Valgerd Svarstad Haugland, som nok fikk mye drahjelp av Medhaug-saken. Hun er knyttet til kulturpolitikk i kun 19 prosent av oppslagene, mens 40 prosent av oppslagene der hun er omtalt handler om interne partiforhold., først og fremst Medhaug-saken.

Ifølge NTB viser undersøkelsen at Bondevik har en like høy andel medieomtale som de fire mest profilerte statsrådene fra Høyre til sammen. På plassene bak Bondevik kommer Høyre-statsrådene på rekke og rad:

Kommunalminister Erna Solberg, finansminister Per-Kristian Foss, utdanningsminister Kristin Clemet og utenriksminister og partileder Høyres partileder Jan Petersen.

I motsatt ende av skalaen finner vi bistandsminister Hilde Frafjord Johnson fra KrF, sosialminister Ingjerd Schou og fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Ifølge NTB viser analysen også at Høyre er det partiet som fikk best gjennomslag for sine saker i riksmediene i månedene før valget, mens minipartiet Venstres omtale i saker i stor grad var til ansvarsområdet til partiets statsråder. KrF fikk i liten grad fikk gjennomslag for hjertesakene. Det var interne partiforhold som preget mediene, mye av skylden for det må prosessen mot Jan Birger Medhaug.

Analysen har registrert 3.501 oppslag der ett eller flere regjeringspartier er omtalt. Bondevik er registrert med til sammen 702 oppslag. Han er omtalt i 24 prosent av oppslagene der en eller flere statsråder er nevnt. De seks mest profilerte statsrådene får 60 prosent av medieoppmerksomheten

KrFs statsråder har i alt en andel av medieomtalen på 50 prosent. Statsrådene fra Høyre har en andel på 41 prosent, mens Venstres statsråder oppnår 9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.