RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bonzo flyktet blødende fra ulven – måtte gjemme seg under bilen

UNDER BILEN: Etter møtet med ulven, gjemte Bonzo seg under bilen. Jeger Jan Sverre Moen fryktet det verste da han fikk hunden fram igjen.
UNDER BILEN: Etter møtet med ulven, gjemte Bonzo seg under bilen. Jeger Jan Sverre Moen fryktet det verste da han fikk hunden fram igjen. (Kenneth Mellem / Glåmdalen)
Bonzo trente til elgjakta, men fikk et ublidt møte med ulven.

ÅSNES (Glomdalen.no): Jan Sverre Moen hadde med seg elghunden Bonzo for å trene til elgjakta i Gravberget for halvannen uke siden. Hunden fikk los, men etter noen sekunder hørte Moen at Bonzo skreik, skriver Glomdalen.no.

– Han kom løpende tilbake til meg og rett under bilen for å gjemme seg. Bak ham kom ulven, og den virket ikke spesielt redd meg. Jeg måtte skrike til for å få oppmerksomheten. Da så den på meg før den forsvant. Antakeligvis var det en ungulv, sier Jan Sverre Moen, som nå i ettermiddag har hatt besøk av Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og JFF-leder Knut Arne Gjems.

De fikk høre jegerens opplevelse i Gravberget.

Nå er ønsket at det skal jaktes ulv i ulvesona. Med begrunnelse at bestandsmålet er nådd fire år på rad og at det kan tas ut tre ulvefamilier. Sp-politikeren lover å ta med seg synspunktene tilbake til Stortinget. Forsker Petter Wabakken har uttalt at det kom 100 ulver til Norge bare i sommer.

– Jeg håper at både Høyre og Frp støtter oss i denne saken, sier Trygve Slagsvold Vedum etter å ha snakket med hundeeier og jeger Moen.

Saken fortsetter.

JAKT: Knut Arne Gjems, Trygve Slagsvold Vedum og Jan Sverre Moen ønsker ulvejakt, og mener det er på tide med beskatning av ulven.


– Bonzo er tøff, og det har nok reddet ham. Jeg ser for meg at han gikk til angrep på ulven i stedet for å stikke av. Men jeg fryktet det verste da jeg fikk ham fram igjen å så det hang noe rødt under magen på ham. Heldigvis gikk det ikke hull på mageskinnet, sier Moen.

Leder i Hedmark JFF, Knut Arne Gjems, opplyser at ulven de siste 20 årene har drept 101 jakthunder i Norge. Bonzo kunne ha blitt nummer 102, og nå mener Gjems det er på tide med ulvejakt.

– Bonzo hadde utrolig flaks som overlevde dette. Det er Kynnareviet som er i området han var i, og vi begynner å merke tydelig at det er mye ulv. Det samme gjør svenskene, som faktisk freder endel elgområder fra jakt, sier Knut Arne Gjems.

Les flere saker fra Glåmdalen her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere