RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ap/scanpix/KIRSTY WIGGLESWORTH

Booker-vinner på norsk

Sist oppdatert:
Schibsted forlag har sikret seg rettighetene til å utgi årets vinner av den prestisjefylte Booker-prisen på norsk.

Det var forfatteren John Banville som stakk av med prisen mandag med romanen «The Sea». Helt til det siste hadde juryen hatt en tøff avgjørelse, opplyste juryformannen.

Deres nominasjoner til finalisten vekket også reaksjoner. Blant annet fordi de her hadde utelatt Salman Rushdie, Ian McEwan og nobelprisvinner J. M. Coetzee.

- Et høydepunkt

John Banville er tidligere ikke utgitt på norsk, men nå har altså Schibsted sikret seg rettighetene til Bokker-vinneren. Morgenbladet har for øvrig anmeldt den engelske utgivelsen.

- Med sin siste utgivelse har Banville nådd et foreløpig høydepunkt i så måte. The Sea er en poetisk, detaljmettet, meditativ og stilistisk uangripelig roman om menneskelig tap, sorg og forsoning, skrev de.

Prisdryss

John Banville er tidligere litteraturredaktør i The Irish Times og en rutinert forfatter. Hans første bok «Long Lankin» ble utgitt i 1970. Andre bøker som kan nevnes, er «Doctor Copernicus» som vant James Tait Black Memorial Prize i 1976 og «Kepler» som vant Guardian Fiction Prize i 1981.

Forfatteren ble nominert til Whitbread-prisen i 1997 for boken The Untouchable. Banville er første irske vinner siden 1993, da Roddy Doyle stakk av med prisen for «Paddy Clarke Ha Ha Ha».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere