RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP

Boonen fant lykken

Sist oppdatert:
Fru Fortuna smiler omsider til Tom Boonen. Lørdag sykler belgieren igjen i grønt.

Se Tour de France direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

BOURG-EN-BRESSE (Nettavisen): Den belgiske nasjonalhelten sto med en andre-, en tredje og en fjerdeplass før fredagens flate etappe fra Semur-en-Auxois til Bourg-en-Bresse. Endelig klaffet det helt for QuickStep-rytteren.

Vi fulgte etappen direkte!

Ville for mye
- Jeg har jaktet på flaks en hel uke nå. Endelig fant lykken meg, jubler Tom Boonen etter å ha gått seirende ut av den tøffe spurten.

- Jeg har hatt mange gode resultater så langt, men uten en etappeseier betyr det ingenting. Jeg har nok villet for mye, innrømmer han.

Mandag var alt skreddersydd for en Tom Boonen-seier på hjemmebane i Gent. Men 26-åringen fra Mol i Belgia ble utklasset av hjelperytter Gert Steegmans i egen lekegrind. Det førte til spekulasjoner om gryende misnøye og intern uro i QuickStep-laget.

- Fantastisk lagmoral
Det er senere tilbakevist av både Boonen og lagledelsen. Og etter endelig å ha vunnet, koster Boonen på seg litt ros av lagkameraten.

- Gert er veldig sterk, men har fortsatt mye å lære. Det går rett vei med ham, og det han har gjort her i Touren er veldig imponerende. Men det er ikke bare ham. Hele laget har fungert optimalt. Det er veldig høy moral i laget. Alle de andre spør hele tiden hva de kan gjøre for meg, skryter han.

Tom Boonen fikk tilbake den grønne trøyen etter fredagens etappe. Han leder poengkonkurransen med 11 poengs margin til Erik Zabel. Thor Hushovd på femteplass ligger hele 40 poeng bak.

Slik ser du Tour de France på nett!

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere