Bør høyblokken rives?

Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

Det vil ikke Jens & Co mene noe om nå.

25.01.12 18:48

Regjeringen vil ikke konkludere i spørsmålet om høyblokken skal rives, men legger om få dager fram minst tre ulike forslag til debatt, ifølge NRK.

Etter det NRK erfarer er alternativene disse:

  • Å la bygg stå for å reparere og rehabilitere innvendig
  • Å rive og bygge helt nytt
  • Å rive, men beholde deler av de gamle bygningene. Dette skal inkludere å rive Høyblokka, men la noen av veggene som har kunstverk risset inn i betongen stå for å så bygge nye bygg inntil.

Det er Rigmor Aaserud som har lagt fram utredningen, og ifølge statskanalen er det uenighet innad i regjeringen om hvordan framtidens Regjeringskvartal skal se ut.

I Arbeiderpartiet er det ennå ikke tatt endelig stilling til riving av bygg i området, men sterke krefter i partiet skal være for en omfattende riving for å få et nytt og moderne Regjeringskvartal.

I SV er det allerede frontet et syn om at Høyblokka må stå og at det i mye større grad bør bli vektlagt hensynet til vern av historiske bygninger.

- Det bør være folk i Oslo, som bestemmer hvordan byen skal se ut. Ikke terrorister og massemordere, har stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) sagt til NRK.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.