RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bor i rødt område

Byrådsleder i Bergen kommune, Monica Mæland.
Byrådsleder i Bergen kommune, Monica Mæland. Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Sist oppdatert:
Til tross for at byrådsleder Monica Mæland (H) selv bor i et såkalt «rødt område» i Bergen sentrum, er hun ikke bekymret for egen sikkerhet.

Sikkerheten i Bergens fjellskrenter deles inn etter fargekoder. Områdene som plasseres i rød kategori, er de plassene der det er størst fare for at jordras kan utløses. Byrådsleder Monica Mæland bor midt i et rødglødende område i Bergen sentrum, men har ingen planer om å flytte.

- Det er ingen grunn til det. Jeg synes ikke det er ubehagelig å bo der og frykter ikke for sikkerheten. Huset mitt har vært bebodd i 150 år. Ingenting har skjedd der på alle disse årene, og jeg tror ikke det vil skje noe de neste 150 heller, sier Mæland til iBergen.no.

Hun vil gjerne understreke så godt hun kan at kommunen og NGU ikke kan si at det er farlig å bo i «røde områder», men at det er et område som bør undersøkes nærmere.

- Vi vil ikke at folk skal være redde for å gå hjem, så vi er opptatt av å ikke hause dette opp, sier hun.

NGU skal nå gjennomføre grov-analyse av områder i deler av Åsane og sentrum. Det er i dette sentrumsområdet byrådslederen bor.

Brev
Ifølge NGU-forsker Kari Sletten er det umulig å si hvor mange hus som befinner seg i faresonen i Bergen.

Onsdag sender kommunen ut brev til alle som bor i utsatte områder, men Mæland kan ikke oppgi hvor mange brev som skal ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere