RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bor med Frp-er - kan få sparken

Sist oppdatert:
Sekretariatsleder Atle Hagtun i Venstres stortingsgruppe vil ekskludere en partikollega fordi vedkommende er samboer med en Frp-er.

Hagtun har innkalt til et hemmelig styremøte i sitt lokallag, Ski Venstre, for å få kastet sin partikollega John Glærum-Gaupseth ut fra Venstres kommunestyre-gruppe i Ski.

Årsaken er at Glærum-Gaupseth er samboer med den profilerte Frp-representanten André Kvakkestad. Svært sentrale kilder sier til Nettavisen at Hagtun ikke stoler på Glærum-Gaupseth fordi han bor sammen med Kvakkestad. Han frykter at Glærum-Gaupseth driver et spill med Venstre, og lekker fortrolig Venstre-informasjon til sin Frp-kjæreste.

Utmeldt av Frp
Glærum-Gaupseth ble innvalgt for Frp i Ski kommunestyre i 2003, men meldte seg ut av Frp i 2005 i protest mot uttalelser om homofile fra daværende Frp-formann Carl I. Hagen. Han meldte seg inn i Venstre etter omtrent ett og et halvt år, og har siden tilhørt Venstregruppa i Ski kommunestyre.

Frykter samrøre med ordførerkandidat
Den bitre personstriden rammer Venstrelaget, som ligger i Norges tettest befolkede område, midt i valgkampen.

- Jeg har bedt styret og gruppa avklare om John Glærum-Gaupseth er med i Venstres kommunestyregruppe eller ikke. Etter mitt syn er han ikke det, siden han er innvalgt og forpliktet på et annet partis program. Han er dessuten samboer med Frps ordførerkandidat og kan derfor ikke delta i Venstres interne valgkampplanlegging, sier Atle Hagtun til Nettavisen.

- John Glærum-Gaupseth sier at han er blitt opptatt som fullverdig medlem av Venstres gruppe, og at han kan møte på gruppe- og styremøter?

- Det er etter mitt syn ikke riktig, men det er det jeg har bedt om klargjøring av, sier Hagtun.

Kjemper mot høyhus
Sentrale kilder sier også at de frykter at Hagtun vil bruke Frp-samboeren som en brekkstang for å bli kvitt en politisk fiende. Glærum-Gaupstad har åpent kritisert sekretariatslederen for å ikke respektere habilitetsreglene.

Ski Venstre har nemlig hatt en stor diskusjon om hvordan de skal håndtere at Hagtun og hans kone, Lisbeth Bøhler, som er gruppeleder for kommunestyregruppa til Venstre i Ski, også er medlemmer av Naboaksjonen. Aksjonen kjemper innbitt mot at Ski kommune vil bygge inntil 250 leiligheter fordelt på syv høyblokker i Kirkeveien, og Hagtun og hans kone blir nærmeste nabo til høyblokkene.

- Ikke forbudt å være to steder
Hagtun tilbakeviser sterkt at han har brutt habilitetsreglene fordi han er medlem av både Naboaksjonen og Ski Venstre.

- Er et forbudt å være med to steder? Ingen fra naboaksjonen har vært med i noen beslutning om kvartal 6 i noe forum, så dette er bare grums. Jeg synes du skulle spørre hva som er Glærum-Gaupseths motiv i dette. Styret kjenner litt bedre til det. Vi er over 50 naboer som har protestert mot utbyggingen i nabolaget, herav tre Venstre-medlemmer. Ingen av oss har uttalt oss på vegne av Ski Venstre, så hva er problemet, spør han.

- Grovt injurierende
Glærum-Gaupseth synes på sin side at det er oppsiktsvekkende at sekretariatslederen i Venstres stortingsgruppe vil kaste ham ut av kommunestyret fordi han bor sammen med en Frp-er.

- Det er grovt injurierende at Hagtun stiller spørsmål ved min integritet fordi jeg bor sammen med et Frp-medlem. Jeg er opptatt som et fullverdig Venstre-medlem, og har møterett i både styret og kommunestyregruppa til Venstre, sier Glærum-Gaupseth til Nettavisen.

- Er det et vikarierende argument for å bli kvitt en kritiker?

- Ja. Jeg oppfatter det som at Hagtun ikke tåler at jeg har sagt tydelig ifra om brudd på habilitetssreglene.

- På hvilken måte mener du det er et habilitetsproblem hos Venstre-medlemmene i Naboaksjonen? Er det ikke legitimt å kjempe for en sak gjennom et politisk parti?

- Jo, det er legitimt å kjempe for en sak. Men hvis en parti skal bli tatt alvorlig i kommunestyresammenheng, så kan ikke de som er aktive i en lokal gruppe forvente å føre sin sak via et politisk parti. Da blander en roller, og det blir et samrøre som blant annet Venstre-leder Lars Sponheim tidligere har sterkt kritisert, sier Glærum-Gaupseth.

Følg valget på Nettavisens valgseksjon!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere