RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Borderlands» er skumlere enn dop

Sist oppdatert:
Hvis du starter «Borderlands» er sannsynligheten stor for at du ikke klarer å slutte.

Utviklerstudioet Gearbox er mest kjent for de seriøse og virkelighetstro andre verdenskrigspillene i «Brothers in Arms»-serien. Overraskelsen var derfor stor da de viste frem det nyskapende actionrollespillet «Borderlands», som tar seg selv alt annet enn høytidelig og absolutt ikke har rot i virkeligheten.

Tynn historie

Du tar kontroll over en av fire eventyrere som befinner seg på den ugjestmilde planeten Pandora på jakt etter et mystisk hvelv. Hvelvet huser visstnok hemmeligheter og teknologi som skal gjøre livet lettere for planetens hardt prøvde beboere, etter at vintertiden var over har nemlig en rekke skikkelig kjipe monstre våknet fra dvale.

Historien er nøyaktig så rett frem som du kanskje mistenker og byr verken på store overraskelser eller interessante hendelser. Heldigvis gjør ikke det noe, fortellingen spiller ikke engang andrefiolin og gjør uansett nytta si. Den fungerer som bakgrunn for de mange oppdragene du kan og skal utføre, reisene du må ta og valgene spillet gjør.

Ekstremt fengende

«Borderlands» slekter tungt på gamle actionrollespillstorheter som «Diablo»-serien, og er like avhengighetsdannende og underholdende som slike spill skal være. Utviklerne lurer deg inn med hyppige og heftige belønninger, barske oppdrag og ville og engasjerende kamper. Før du aner ordet av det har natt blitt til dag og du har bare kost deg.

En ting som skiller «Borderlands» fra sjangerens andre spill og som hever det fra underholdende og til strålende, er at Gearbox har kombinert tradisjonelle rollespillmekanismer med et glimrende førstepersonsskytespill. Istedenfor å klikke vilt med musa og innta tilskuerplass, styrer du alt direkte og spillet blir enda mer engasjerende.

Krevende kamper

Kampene utspiller seg nemlig akkurat som i et vanlig førstepersonsskytespill. Du velger hvilket av de utrolig mange heftige våpnene du vil bruke og så er det bare å fyre løs. Fiendene er kreative, intelligente og byr på mer enn nok motstand, du må hele tiden følge med og passe på.

For hver fiende du dreper tjener du erfaringspoeng og en del legger også igjen skatter. Etter hvert blir figuren din kraftigere, tåler mer og kan bruke bedre utstyr, og sammen med den konstante utdelingen av belønninger gjør det så det er forferdelig vanskelig å gi seg. Du er hele tiden nysgjerrig på hva slags gjenstand neste fiender slipper fra seg, og hvordan våpenet du bare må gå opp to nivåer for å bruke fungerer.

Gode omgivelser

Omgivelsene i «Borderlands» er store, varierte og underholdende å utforske. Gearbox byr blant annet på små byer, ørken, frodige landskap, merkelige gruver og kamparenaer. Samtlige er fulle av fiender, skatter og steder du kan gå eller kjøre til bare for moroskyld.

Den nydelige grafikken bidrar også til at det er artig å bare løpe rundt, Gearbox har benyttet seg av en stilig tegnet grafikk som gjør så spillet skiller seg ut. Jeg lurte ofte på hva slags grafiske godbiter som ventet rundt neste sving.

Se gameplay fra «Borderlands»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Underholdende flerspillerdel

Grafikkmotoren skal for øvrig ha mye av æren for at de ofte tadisjonelle fiendene føles kreative og freshe. «Borderlands» byr i tillegg på et lekkert lydspor og mektige våpenlyder, spillet er en fryd for både øyne og ører.

Dessverre blir «Borderlands» av og til ensomt og litt kjedelig når du spiller alene, men redningen er heldigvis aldri langt unna. Opptil fire spillere kan samarbeide, noe som gjør kampene og oppdragene enda artigere. De ulike typene eventyrere utfyller hverandre og forskjellige kombinasjoner åpner for spennende taktikker.

Verdt å kjøpe

Et annet minus er at det tekniske halter litt. «Borderlands» har et par feil som av og til irriterer, men de legger heldigvis ingen stor demper på opplevelsen.

Alt i alt er «Borderlands» en engasjerende, underholdende, innholdsrik, variert og lekker krysning mellom actionrollespill og skytespill. En klar anbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere