RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boreproblemer for West Navigator(Ny)

Sist oppdatert:
Smedvigs boreskip West Navigator har fått problemer udner boringen av en brønn utenfor Mauritania. Riggen har måttet forlate brønnen etter at boreutstyret ble sittende fast
Nytt: Kommentar fra selskapet

Det går frem av en oppdatering fra oljeselskapet ROC, som er en av eierne av lisensen, hvor Woodside er operatør.

Det avanserte boreskipet West Navigator startet boringen på Capitaine-1-brønnen 16. september, men måtte gi opp brønnen i helgen etter at boreutstyret ble sittende fast. Brønnen befinner seg på 1.691 meters havdyp i blokk PSC-C2 utenfor den vestafrikanske staten. Brønnen vil bli forsøkt boret på ny i nær fremtid, opplyser ROC.

- Ser det ikke som noe dramatisk, det er slikt som skjer fra tid til annen, sier IR-ansvarlig Jim Dåtland i Smedvig til iMarkedet.

Tidligere har West Navigator boret toppseksjonen av Dorade-1 brønnen. Denne vil bli boret ferdig av riggen Stena Tay. Det er i den nedre seksjonen at hovedsonen befinner seg.

West Navigator startet mandag boringen av toppseksjonen av Tevet-1 brønnen på 489 meters havdyp. Brønnen hadde nådd 633 meter nå i morges.

Boreiggen Stena Tay ankom boreområdet i forrige uke, og er i ferd med å bore produksjonsbrønnen Chinguetti-8 på det som er hovedfeltet på lisensene som omfatter tre ulike produksjondelingskontrakter.

West Navigator går på en incentivbasert kontrakt for Woodside, som har en beregnet verdi på 80 millioner dollar.

Dåtland mener at det er alt for tidlig å skulle beregne noen tap på incentivdelen som følge av problemene med den ene brønnen.

Boreskipet er ventet å oppholde seg utenfor Mauritania frem til juli neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere