RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Obos)

Borettslag reddet fra «galgen»

Sist oppdatert:
Beboerne i Nedre Haugen borettslag kan puste lettet ut etter å ha kastet hele styret.

Nettavisen skrev for kort tid siden om Nedre Haugen borettslag som trues av tvangssalg etter en kjennelse i Oslo byfogdembete.

Bakgrunnen er at Obos sommeren 2008 sa opp forvaltningsavtalen med borettslaget etter lengre tids samarbeidsproblemer med styret.

Da ba også Obos om å få tilbakebetalt et lån på vel 60 millioner som Nedre Haugen hadde tatt opp i forbindelse med oppussing.

Under generalforsamlingen torsdag kveld ble det sittende styret kastet med 205 mot 18 stemmer. Totalt er det 258 andelseiere i borettslaget.

- Det ble valgt nytt styre og det ser ut som at dette ordner seg, sier Informasjonssjef i Obos, Åge Pettersen, og tror dermed at borettslaget unngår tvangssalg.

- Hvis det nye styret sender signaler til oss om at de ønsker en løsning, vil vi være lutter øre, sier han til Nettavisen

Og Obos har ikke lukket døra for en løsning som innebærer at de fortsetter å være långiver. Da slipper borettslaget å finne en ny långiver som kan refinansiere.

- Det kan godt hende at vi kan fortsette å låne dem penger, sier Pettersen.

Nektet å betale
Styret i Nedre Haugen har ikke villet betale tilbake hele lånet fordi det mener deler av det er tatt opp på ugyldige grunnlag.

Obos begjærte da tvangssalg av Nedre Haugen, noe som kan få svært dramatiske følger for beboerne. De mister leilighetene sine. Obos fikk rettens kjennelse for at de kunne gå til tvangssalg.

Et siste halmstrå for de mange fortvilte beboerne var å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling for å kaste det sittende styret, og få valgt et styre som kan få refinansiert gjelden og sikre beboernes interesser.

En ekstra ekstraordinær generalforsamling
Dette fikk de gjort gjennom en rettslig kjennnelse. Generalforsamlingen ble avholdt torsdag kveld, og ble ledet av advokat Knut Ro fra advokatfirmaet Ro Sommernes.

Det har ikke manglet på dramatikk. Heller ikke den siste uken.

Sist helg kalte det sittede styret selv inn til generalforsamling i et forsøk på å få stanset kveldens generalforsamling. Generalforsamlingen ble holdt tirsdag.

Les også: «Borettslaget fra helvete» kaster styret

Flere av beboerne har vært fortvilet over situasjonen.

Fortvilet
- Når det gjelder magefølelsen min, så er jeg fortsatt litt usikker fordi vi ikke vet hvor mange som vil møte opp i kveld og om de fleste er for at sittende styre må gå, sa en av beboerne til Nettavisen tidligere torsdag.

Hun vil være anonym på grunn av trusler hun sier er kommet fra det sittende styret.

- Man skal aldri ta seieren på forskudd, men beholde troen. Jeg må selvfølgelig tenke positivt på at vi klarer dette. Etter det vi opplevde tirsdag så ser det positivt ut, sier hun.

Styret ble overkjørt
På tirsdagens generalforsamling møtte hele 170 av vel 250 andelseiere opp, og det sittende styret ble grundig overkjørt i sitt forsøk på å forhindre kveldens generalforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere