*Nettavisen* Nyheter.

Borgarting reduserte straff for en av to torturdømte

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett opprettholdt dommen på åtte års fengsel for en 31 år gammel mann som er dømt for svært grov mishandling i Halden. En 24 år gammel mann fikk straffen redusert til sju år og fire måneder.

De to mennene er dømt for å ha mishandlet og torturert en 50 år gammel mann i Halden 17. mai 2011. Mannen ble påført livstruende skader, men overlevde takket være rask behandling da han ble funnet etter mishandlingen.

Halden tingrett dømte begge mennene til åtte års fengsel i fjor, men nå har altså en av dem fått redusert straffen noe, melder NRK.

De dømte mennene oppsøkte 50-åringen fordi de hadde «noe uoppgjort» med ham. Han ble kneblet og tapet på hender og føtter. Mennene kastet kniver på ham og brant ham med brennende gass fra en sprayboks. Han ble påført flere bruddskader, stikk og kutt i tillegg til brannskadene. Han ble etterlatt i et badekar med noe vann. Der ble han funnet sterkt nedkjølt neste morgen.

- Lagmannsretten finner ingen formildende omstendigheter knyttet til det forholdet de to nå dømmes for, står det i dommen. Det pekes også på at de tiltalte var i tvil om mannen ville overleve mishandlingen.

31-åringen er dømt en rekke ganger tidligere, blant annet for voldsforbrytelser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.