Gå til sidens hovedinnhold

Borgerlig motstand mot Markaloven

Kampen om Markas fremtid er en evig prosess. Nå er det klart at borgerlige kommuner i Akershus mener forsalget fra Regjeringen om en ny Markalov er unødvendig.

Som kjent vil Regjeringen ha en ny lov for Oslomarka for å sikre friluftslivet og verne mot inngrep i naturen. Kommunene som grenser til Marka er ikke enige seg imellom.

Rødgrønne sier ja

De kommunene der de rødgrønne partiene har flertall mener loven er viktig for å sikre markas framtid. Kommuner som har borgelig flertall, som for eksempel Bærum og Nittedal, mener derimot at loven vil skape mer byråkrati og ta makt fra lokalpolitikerne. Disse vil nå behandle loven politisk før de leverer sine høringsuttalelser.

Nittedals ordfører Mette Tønder sier til NRK at hun synes det er problematisk at kommunene ikke får være med på å tegne grensene i marka.

- Dette er nok et forsøk på å frata kommunene selvråderetten. Vi ser ikke behov for en ny lov, sier Tønder.

- Loven er unødvendig

Gruppeleder i Bærum Venstre, Ole Andreas Lilloe-Olsen tror en ny lov vil føre til mer byråkrati.

- Jeg tror vi har mer enn nok redskaper til å ta vare på marka med de lovene vi allerede har, så konklusjonen vår er at denne loven er unødvendig, sier Ole Andresas Lilloe-Olsen grupperleder i Bærum Venstre, til NRK Østlandsendingen.

Mens Anita Orlund, Arbeiderpartiets ordfører i Skedsmo, mener det er riktig å få på plass en ny lov for Marka.

- Denne loven slår fast at Marka er viktig for fremtiden, og at det ikke kan være slik at hvem som helst i et kommunestyre kan vedta alt mulig. Loven vil sikre at marka bevares, og jeg synes dette er en klok vurdering, sier Orlund til NRK Østlandsendingen.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen