Gå til sidens hovedinnhold

Borgermesteren i Nice: - Det hjelper ikke med fredslover mot islamsk fascisme

Borgermesteren i Nice tar til orde for strenge reaksjoner etter at den franske byen nok en gang er rammet av det som ser ut til å være et islamistisk terrorangrep.

- Vi kan ikke lenger nøye oss med fredslover i møtet med islamistisk fascisme, skriver borgermester Christian Estrosi på Twitter.

– Det er islamistisk barbari som nok en gang har utspilt seg her i Nice, slår han fast overfor reportere etter at minst tre personer ble drept i et knivangrep mot Notre-Dame-kirken i byens handlegate.

Estrosi representerer høyrepartiet Republikanerne (Les Républicains).

Statsminister: - Ber nasjonen stå samlet

Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin har innkalt til krisemøte. Også statsminister Jean Castex har sluttet seg til møtet.

– Jeg må igjen i denne vanskelige situasjonen vårt land går gjennom, bare be hele nasjonen om å stå samlet, sier Castex til mediene.

President Emmanuel Macron skal også slutte seg til møtet. Han har også sendt sine hilsener til befolkningen i Nice via en telefonsamtale med ordføreren og vil besøke byen i løpet av dagen.

Fire år etter lastebil-angrepet

Nice ble i 2016 utsatt for et terrorangrep som tok livet av 86 personer og skadet 458 da en islamist kjørte inn i en folkemengde på byens strandpromenade med en lastebil.

Les også: Ingen endringer i trusselbildet i Norge etter knivangrep i Nice

Les også

Irans advarsel: Fornærmelser av Muhammed kan føre til vold og blodbad

Kommentarer til denne saken