RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borgestad vurdere livsløpskontrakter

Sist oppdatert:
Ikke mer enn noen dager etter at Borgestad sikret sine fem open-hatch bulkskip fem år lange kontrakter med Gearbulk, kan avtalen bli gjort om til en såkalt "evergreen", som løper til skipene skal hugges
Det melder TradeWinds fredag.

Skipene som er på 46.000 dødvekttonn ble tidligere denne uken sluttet til Hong Kong-rederiet Gearbulk på fem år lange kontrakter, men Borgestad skal være i ferd med å vurdere en omgjøring av kontraktene til å gjelde skipenes gjenværende levetid.

Dagens avtale har en ramme på 800 millioner kroner for fem års perioden. Borgestad har ikke utover det villet gi detaljer, men ifølge TradeWinds er det sannsynlig at det foreligger opsjoner eller en forståelse om at kontraktene vil forlenges frem til skipene skal skrapes.

Avisen indikerer rater på 13.000 til 14.000 dollar pr. dag. Tre av skipene er bygget i 2002, mens de to andre er bygget i 1986 og 1987, og går for øyeblikket på kontrakter til Westwood Shipping.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere