RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boring fullført på Snøhvit

Sist oppdatert:
Statoil har fullført boringen av de ti brønnene på Snøhvit-feltet i Barentshavet. Boringen er gjennomført innenfor opprinnelig budsjett og tidsplan.
Ifølge Thor Bensvik, som er bore- og brønnsjef i Snøhvit, har boringen vært en gjennomgående suksess, der brønnene er plassert med god presisjon i forhold til drenering av reservoarene. De ti brønnene er dessuten boret uten skadelige utslipp.

- Boringen er også gjennomført innenfor opprinnelig budsjett og tidsplan, forteller han i en melding.

Det er boreriggen Polar Pioneer som har stått for boringen, som startet i desember 2004. Før oppstart var den nå tjue år gamle riggen modifisert for å tilfredsstille miljøkravene i utslippstillatelsen for boring i Barentshavet.

Polar Pioneer skal nå fullføre kompletteringsarbeidene på brønnene. Deretter skal riggen renske opp og klargjøre ni av brønnene for produksjon og én brønn for injeksjon av karbondioksid. Dette arbeidet er forventet avsluttet før sommeren.

Første fase av Snøhvit omfatter feltene Snøhvit og Albatross, om lag 140 kilometer nordvest for Hammerfest. Brønnene settes i produksjon når mottaksanlegget Hammerfest LNG på Melkøya står klar i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere