RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boringen ferdig på DNO-felt

Sist oppdatert:
Boringen av de seks produksjonsbrønnene på gassfeltet Seven Heads er avsluttet med et vellyket resultat. Operatøren opprettholder målet for produksjonsstart
Det går frem av halvårsrapporten til det britiske oljeselskapet Ramco Energy som er operatør på Seven Heads-feltet, hvor DNO eier 12,5 prosent.

Ifølge rapporten har Ramco nå avsluttet boringen av de seks produksjonsbrønnene på gassfeltet uten problemer. Fem av brønnene vil bli brukt i produksjon.

Ramco opprettholder derfor sin prognose om produksjonsstart i begynnelsen av fjerde kvartal, etter at utbyggingen ble forsert tidligere i sommer.

Det forventes nå en åpningsproduksjon på omkring 60 millioner standard kubikkfot gass pr. dag. De påviste og sannsynlige utvinnbare reservene på Seven Heads har blitt oppjustert med 28 prosent som følge av boringene av brønnene, og ligger på 390 milliarder kubikkfot. De påviste reservene er økt fra 87 til 171 milliarder kubikkfot, som meldt i egen melding 28. august i år.

Det skal nå kun være noe undervannsarbeid samt modifiseringer på produksjonsriggen Kinsale A (bilde) som gjenstår. Det er ventet å bli avsluttet i løpet av de neste ukene, melder Ramco.

Ramco hadde i første halvår driftsinntekter på 8,1 millioner pund, og fikk et resultat før skatt på minus 1,3 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere