*Nettavisen* Nyheter.

Boris Johnson gjenvalgt i London

London (NTB-Reuters): Konservative Boris Johnson er gjenvalgt som borgermester i London fredag. Men ellers i Storbritannia fikk de konservative stryk.

05.05.12 06:40

Seieren til den 47 år gamle Johnson over sin rival fra Labour, Ken Livingstone, i London var et plaster på såret for statsminister David Cameron som måtte konstatere at velgerne ellers flokket seg til Labour på den ene siden og det innvandringskritiske UK Independence Party på den andre.

Men selv den fargerike og eksentriske borgermesteren måtte finne seg i at hans flertall ble betydelig mindre enn sist, og det var først etter en lang opptelling at det var klart at han hadde seieren i lomma.

Johnson fikk 44 prosent av stemmene i første runde og 51,5 da annenstemmene ble telt med, mens Livingstone fikk 40 prosent i første runde, og 48,5 da hans annenstemmer ble telt med.

Røde Ken, den tidligere borgermesteren og radikaleren som er minst like fargerik som Johnson, gjorde et godt valg, men klarte likevel ikke å slå ut populære Johnson. De grønnes Jenny Jones kom på tredje plass med 5 prosent, foran liberaldemokratenes kandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.