- De siste 24 timene har jeg utviklet milde symptomer, og jeg har testet positivt for koronaviruset. Jeg har selvisolert meg selv, men jeg vil fortsette å lede regjeringens tiltak via videokonferanser, mens vi fortsetter å slått imot dette viruset, skriver Johnson på Twitter.

- Sammen skal vi vinne over dette, sier den britiske statsministeren videre.

Følte at noe var feil

Johnson ble testet på torsdag da han merket «milde symptomer» i kroppen, og da ble han anbefalt av sin personlige lege, professor Chris Whitty, til å la seg teste av NHS.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om viruspandemien

- Testen ble gjennomført av NHS-ansatte, og resultatet av prøven var positiv, heter det i en uttalelse fra Downing Strett, ifølge Sky News.

Les også: De villeste konspirasjonsteoriene: Mener denne milliardæren står bak koronaviruset (+)

- Jeg holder meg til anbefalingene jeg får, sier Johnson.

Nærmer seg 12.000 smittetilfeller

Ifølge nettstedet worldometers har Storbritannia 11.658 bekreftede smittetilfeller, og det er registrert 578 dødsfall på grunn av koronasmitte.

Les også: Klappjakt på den første som ble smittet: Kan ha svar på korona-gåten (+)

Den britiske regjeringens har fått kritikk for å ha vært sent ute med smitteverntiltak, men innførte denne uken strenge tiltak.

– Sykehus i London oversvømmes av en «tsunami» av alvorlig syke koronarammede pasienter, sa en representant for britiske helsemyndigheter torsdag.