Britenes konservative statsminister og tidligere populær London-ordfører, Boris Johnson, går mot knusende seier i det britiske parlamentsvalget.

Klokken 05.15 lokal tid i England utropte BBC og Sky News Johnsen og De konservative til vinnere med en klar majoritet.

De konservative vinner den største majoriteten siden Margaret Thatchers valgseier i 1987. BBCs prognoser tilsier 364 seter til De konservative, 203 til Labour, 48 til SNP, 12 til Lib Dems, Plaid Cymru fire, De grønne 1 og Brexit-partiet ingen.

Labour har mistet mandater i flere områder som støttet Brexit i 2016 og går på sitt største nederlag siden 1935, skriver BBC News.

326 seter og majoriteten sikrer majoriteten i parlamentet.

Ifølge britiske medier har Johnson og hans partifeller allerede begynt feiringen. Hovedpersonen kaller valget historisk og sier De konservative har fått et kraftfullt mandat til å få brexit unnagjort.

- De konservative har fått et nytt kraftfullt mandat til å få brexit unnagjort, ta landet videre og fokusere på prioriteringene til det britiske folk. Ja, for det vil vi gjøre, sa Johnson til applaus fra publikum i Uxbridge natt til fredag.

Les også: Mot brakvalg for Boris Johnson - pundet til værs

- Jeg vil takke folket i landet som stemte i et desembervalg. Det er et historisk valg, fortsatte han.

Trenger 326 stemmer for å få rent flertall - ligger an til 365

Nøkkeltallet er om de konservative får flere eller færre enn 326 stemmer. for å få rent flertall. Valgdagsmålingene til BBC indikerte hele 368 stemmer, bare 191 stemmer for Labour. De siste beregningene til BBC viser et flertall på 64 mandater. De konservative kan gjøre sitt beste valg siden Margaret Thatchers storhetstid på 80-tallet.

Oppdatering klokken 05.15 norsk tid (04.15 britisk tid): Ifølge BBC ligger de konservative an til 362 seter i parlamentet. Labour 199 seter - noe som ifølge britiske medier er den dårligst oppslutningen siden 1930-tallet.

Les også: Liberaldemokratenes leder er ute av Parlamentet

Margaret Thatcher ledet De konservative gjennom tre parlamentsvalg. I 1979 fikk partiet 339 seter, i 1983 hele 397 seter og i hennes siste valg som partileder i 1987 fikk De konservative 376 seter.

Varsler sin avgang

Det er tilsvarende et katastrofevalg for Labour-leder Jeremy Corbyn, som ifølge eksperter trolig må gå av hvis resultatet holder seg. Og nå går det mot brexit for britene.

Corbyn sa i sin tale på partiets valgvake at han vil gå inn i en tid med refleksjon og diskusjon med partiet om veien videre.

Han sa det har vært en «veldig skuffende kveld» for partiet.

– Dette har selvfølgelig vært en veldig skuffende kveld for partiet. Men jeg vil si følgende: I valgkampen leverte vi et partiprogram om håp. Uansett så har brexit polarisert debatten så mye at det har overgått de normale politiske debattene, sa Corbyn.

Les mer: Labour-leder Jeremy Corbyn varsler sin avgang som partileder

Målinger bommer stygt

Flere av meningsmålingene i forkant av valget ser ut til å bomme stygt.

En fersk undersøkelse fra analysebyrået YouGov undersøkelse ga de konservative 28 seters majoritet i parlamentet. Det er kraftig ned fra flertallet de hadde på målinger bare for noen uker siden. En annen fersk undersøkelse ga de konservative 41 prosent av stemmene, Labour 36 prosent.

Gamblet høyt

Statsministerens gamblet høyt på å skrive ut nyvalg, men det ser ut til å betale seg, skriver den britiske storavisen Daily Mail. Ifølge avisen var det lite som tydet på at Boris Johnson skulle bli ny politisk helt i den gamle kolonimakten Storbritannia.

Les også: Klart tory-flertall på BBCs valgdagsmåling

- Han forbløffet alle tidligere i karrieren med et mildt sagt flyktig personlig liv som blant annet har inneholdt flere utenomekteskapelige sidesprang der han skal ha gjor to av hans elskerinner gravid - blant annet. Han har hatt flere skjeletter i skapet enn Tutankhamon - men nå gir han sitt parti den største seier siden Margaret Thatcher, skriver Daily Mail.