Opptak som ITV News har fått tak i, viser Johnsons daværende pressetalskvinne Allegra Stratton svare på spørsmål på en oppdiktet pressekonferanse 22. desember om en julefest i Downing Street fredagen i forveien, datoen for den angivelige reelle festen det går rykter rundt.

Det melder det britiske nyhetsbyrået PA.

Den oppdiktede pressekonferansen skal ha blitt holdt som en øvelse for Stratton, som var påtenkt å bli leder for Johnsons pressebrifinger på fjernsyn. På opptaket spiller Johnsons rådgiver Ed Oldfield rollen som journalist. Andre i rommet kommenterer spøkefullt den angivelige festen og brudd på koronaregler.

– Det fant ikke sted noen julefest. Koronareglene har blitt fulgt hele tiden, sier en talsmann for Downing Street etter ITVs innslag.

Les også: Hevder å ha samlet inn ellevill sum til egen sosiale medier-plattform

Scotland Yard bekrefter at politi er i gang med å se gjennom opptaket.

Labour-leder Keir Starmer ber Johnson om å stå fram og beklage.

Johnson selv avviste tidligere tirsdag å gjenta Downing Streets uttalelse om at det ikke var blitt holdt noen fest.

– Det jeg kan si er at alle retningslinjer ble overholdt, og fortsetter å bli overholdt, sa Johnson til journalister under et besøk i et fengsel tirsdag.

Avisen The Mirror skriver at det dreier seg om en julefest i november i fjor, der Johnson holdt en tale under nedstengingen. I skal det ha blitt arrangert en annen fest for Downing Street-ansatte i desember der det ble holdt selskapsleker, servert mat og drikke, og hvor festingen fortsatte til etter midnatt, ifølge avisen.

Les også: Det Biden nå gjør, er det samme som han filleristet Trump for