Johnson (55) ble innlagt på St. Thomas sykehuset søndag etter at han hadde vært i hjemmeisolasjon over en lengre periode. Mandag kveld ble han overført til intensivavdelingen etter at tilstanden skal ha forverret seg, melder BBC.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

- Forverret

Statsministeren skal ha bedt utenriksminister Dominic Raab om å ta over hans oppgaver.

- I løpet av ettermiddagen har statsministerens tilstand forverret seg ytterligere og etter råd fra hans medisinske stab, har han blitt flyttet til intensivavdelingen på sykehuset, uttaler en talsperson for Johnson.

Flere britiske medier, blant dem BBC og Sky News , skriver at statsminister Johnson fikk oksygen fordi han slet med å puste. Han ble innlagt på en intensivavdeling på sykehuset ved 20-tiden mandag kveld.

Selv om han fikk oksygen, understreket statsministerens kontor at Johnson var våken.

– Johnson er ved bevissthet, han puster ved egen hjelp og er ikke lagt i respirator, opplyste en talsmann for statsministerens kontor mandag kveld.

Han la til at det ikke var snakk om en akutt innleggelse.

Les også: Kommuner vil ikke høre på regjeringen: Holder skoler og barnehager stengt uansett

Overnattet på sykehus

Boris Johnson fikk påvist koronasmitte 26. mars. Ti dager senere, søndag kveld, ble han sendt til sykehus for å ta tester.

Han tilbrakte natt til mandag på sykehuset og uttalte tidligere mandag at tilstanden var bra. Senere samme dag har tilstanden endret seg.

– Etter råd fra min lege dro jeg til sykehus for å få tatt noen rutinemessige tester, ettersom jeg fortsatt har koronavirus-symptomer. Jeg er ved godt mot og har kontakt med mitt team idet vi jobber sammen for å bekjempe viruset og holde alle trygge, skriver Johnson på Twitter mandag, der han takker det offentlige helsevesenet (NHS) for innsatsen.

Ledet landet fra sykesengen

Johnsons talsmann James Slack ville tidligere mandag ikke si hva slags tester statsministeren hadde tatt, men understreket statsministeren ledet regjeringen fra sykehuset.

Boligminister Robert Jenrick utelukket ikke at statsministeren ville måtte tilbringe enda en natt på sykehus.

– Det er verdt å understreke at det var et forsiktighetstiltak å dra til sykehus. Han gjennomgår noen rutinetester etter anbefaling fra legene. Dette er ingen akuttinnleggelse, så jeg forventer absolutt at han vil være snart tilbake i statsministerboligen, sa Jenrick.

Tirsdagens planlagte regjeringsmøte er utsatt, men regjeringens daglige koronavirusmøte vil forløpe som vanlig.

Les også: Koronatoppen kan snart være nådd i Europa

Forloveden på bedringens vei

Også Johnsons gravide forlovede, 32 år gamle Carrie Symonds, har tilbrakt den siste uken til sengs med sykdom, skriver Sky News.

Ifølge avisen har hun selv delt på sosiale medier at hun ikke er blitt testet for Covid-19, men at hun har satt seg selv i isolasjon.

- Jeg har tilbrakt den siste uken til sengs med hovedsymptomene på koronaviruset. Jeg har ikke trengt å testes, og etter flere dager med hvile, føler jeg meg sterkere og jeg er på bedringens vei, skriver hun på Twitter lørdag.

Lykkeønskninger

Labour-leder Keir Starmer skriver søndag på Twitter:

- Hele landets tanker er hos statsministeren og hans familie i denne vanskelige tiden.

Speaker i underhuset, Linsay Hoyle har ønsket statsministeren god bedring og kalt nyhetene om statsministeren «forferdelige», skriver Sky News.

- Jeg vet at tankene og bønnene til alle nå er hos statsministeren og hans familie nå.

Også USAs president Donald Trump har ønsket Johnson god bedring, ifølge Sky News.

- Jeg er sikker på at han kommer til å bli bra. Han er en sterk mann, en sterk person.

Les også: Ny kraftig nedgang i pasienter på respirator