Børre (46) åpner hjemmet sitt julaften. Ingen vil komme

Foto: Alexander Kjønsø Karlsen, Avisa Nordland

- Jeg er litt skuffet, sier han.

05.08.14 12:14

Onsdag i forrige uke publiserte Børre Lekang en juleinvitasjon på Facebook, hvor han inviterte noen som er ensomme eller sliter med dårlig økonomi hjem til seg på julaften. Det skriver Avisa Nordland.

- Det er ingen som har tatt kontakt, sier han og innrømmer at han er litt skuffet.

- Det er jo veldig kjedelig, men jeg skal jo ikke klage.

- Jeg har det jo helt konge! Barna leker seg med Ipadene sine. Vi har masse sjokolade og nøtter som vi kan kose oss med, og flotte stearinlys i stua, sier han og forteller at rundt ti stykker har tatt kontakt med ham og tilbudt seg å kjøpe gaver, som han kan gi bort til de som dukker opp på julaften.

- Det er jo helt fantastisk, men det er litt synd om ingen benytter seg av sjansen til å få de med seg hjem, påpeker han overfor Avisa Nordland.

Forbundet med skam
Årets sykepleier i 2012 har ikke gitt opp håpet. Om du sitter hjemme alene på julaften, blir han veldig glad om du vil dele kvelden med ham.

- Det er bare å ta kontakt. Jeg har selvfølgelig forståelse for at det er vanskelig å ta kontakt, men bare gjør det! oppfordrer han.

Lekang har gjort seg noen tanker om hvorfor responsen har vært så dårlig.

- Det er nok en stor barriere for veldig mange å innrømme overfor seg selv at man er ensom. Det er forbundet med skam, tror jeg.

Pinnekjøtt og riskrem
Han tror også at han ville fått mer respons om han også hadde vært alene.

- Noen føler seg sikkert veldig små når de kommer til en helt fremmed familie, og skal tilbringe jula sammen med dem.

På menyen hos familien Lekang står blomkålsuppe til forrett, pinnekjøtt til hovedrett og riskrem til dessert.

- Så får vi se om jeg ikke steller i stand en hjemmelaget karamellpudding også.

Etter at den tidligere Glimtspissen publiserte invitasjonen på Facebook begynte kommentarene å strømme inn. Alle var utelukkende positive til initiativet.

Hele landet
- Hvorfor tror du at et slikt tiltak får så stor oppmerksomhet?

- Kanskje det er for at vi lever i et kaldt samfunn. Jula er hellig for mange, og da skal familien være i fokus. Kanskje det da er utenkelig for noen å invitere fremmede inn.

Selv om ingen har takket ja til invitasjonen til sykepleieren enda, synes han selv at det har kommet noe godt ut av det.

- Jeg ser at veldig mange åpner husene sine for andre i hele landet. Det synes jeg er veldig positivt, uten at jeg skal krediteres for det, avslutter han.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.