RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borregaard kutter i Italia

Sist oppdatert:
Orklas datterkonsern Borregaard legger nå ned finkjemifabrikken i Madone i Italia
Det har styret i selskapet besluttet ifølge en pressemelding. Nedleggelsen vil omfatte omkring 80 ansatte.

Borregaards finkjemivirksomhet i Italia fremstiller finkjemikalier til produkter rettet mot ulik teknisk-kjemisk industri, inkludert interne leveranser av strategiske råstoffer til Borregaards fabrikker i Norge og Kina.

- Bakgrunnen for nedleggelsen er at resultatene ved anlegget i Madone har utviklet seg negativt og driften har de siste årene gått med underskudd. Hovedårsakene er en betydelig overkapasitet og liten generell vekst i de aktuelle markeder. Dette har medført pris- og marginpress samtidig som råvarekostnadene for flere produkter har økt som følge av høy oljepris, skriver selskapet i pressmeldingen.

Gjennomføringe av forbedringsprogrammer både på kostnads- og inntektssiden har heller ikke tilstrekkelig for å snu trenden. Forsøk på salg har ikke lykkes.

- Borregaard ser ingen tegn til langsiktig forbedring i rammevilkårene for fabrikken i Madone. Borregaard vil imidlertid fortsatt betjene dagens kunder og markeder med tilsvarende produkter fra andre kilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere