Gå til sidens hovedinnhold

Børsen åpnet med et hopp, men falt gjennom dagen

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg rett etter åpning onsdag, men falt deretter jevnt og trutt til den endte på 562,29 poeng, ned en halv prosent.

Yara, som var dagens mest omsatte aksje, steg riktignok 0,3 prosent, og Subsea 7 kom seg så vidt i pluss med en oppgang på snaut 0,1 prosent, men ellers var det bare røde tall å skue blant de mest omsatte selskapene.

DNB (-1,8 prosent), PGS (-1,3 prosent) og Telenor (-1,2 prosent) sto for de største nedturene. Onsdagens situasjon var dermed stikk motsatt av det den var dagen før, da så godt som alle de mest handlede aksjene steg.

Oljeprisen var lavere onsdag formiddag enn kvelden før, men hentet seg inn igjen, og et fat nordsjøolje kostet 107,44 dollar like etter at Oslo Børs stengte. Amerikansk lettolje kostet 96,16 dollar fatet.

I Europa sto både FTSE 100-indeksen i London og DAX-indeksen i Frankfurt så godt som stille, med en vekst på bare noen tidels promille. I Paris var det en litt mer merkbar oppgang; CAC 40 steg 0,2 prosent i løpet av dagen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai