*Nettavisen* Nyheter.

Børsen endte i rødt

Oslo (NTB): Etter to dager med optimisme, gikk Oslo Børs tilbake torsdag. Hovedindeksen endte med et fall på 0,69 prosent til 446,64 poeng.

20.12.12 17:42

Dermed følger børsen som vanlig trendene fra USA og Asia og Europa, der de ledende markedene har falt det siste døgnet. Nervøsiteten skyldes blant annet frykt for at USA ikke vil klare å avverge det såkalte budsjettstupet.

I Oslo er det Royal Caribbean Cruises som først og fremst trekker børsen ned, som med en tilbakegang på 5,95 prosent var torsdagens nest mest omsatte aksje. Ifølge E24 skyldes fallet konkurrenten Carnival Cruises, som torsdag la fram sine kvartalstall.

Statoil gikk ned med 1,28 prosent, mens Telenor og Gjensidige falt henholdsvis 1,83 og 1,22 prosent.

Solcelleprodusenten REC skilte seg ut på plussiden med en oppgang på 5,10 prosent. Selskapet er i vinden for tiden etter nyheter fra Kina, der myndighetene nå vil gå subsidievirksomheten til RECs kinesiske konkurrenter nærmere etter i sømmene.

Telios oppkjøp av NextGenTel gjorde at selskapets aksje etter først å ha steget, endte ned 1,54 prosent, men denne aksjen er ikke notert på hovedindeksen til Oslo Børs. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.