*Nettavisen* Nyheter.

Børsen opp, så ned

Oslo (NTB): Det startet friskt på Oslo Børs onsdag, men stemningen falt da dagen grydde i USA. Hovedindeksen i Oslo endte på 440,12 poeng, en nedgang på 0,73 prosent.

07.11.12 18:09

Den fornyede tilliten til Barack Obama som USAs president så ut til å slå positivt ut både i Oslo og ved de toneangivende børsene i Europa da handelen startet.

Men morgenen kom i USA snudde stemningen. Det første USAs president må gjøre etter valget, er å be Kongressen uskadeliggjøre bomben som går under navnet «fiscal cliff» - det økonomiske stupet. Om politikerne ikke blir enige før nyttår, innføres automatiske budsjettkutt og betydelige skatteøkninger for til sammen 600 milliarder dollar.

FTSE 100-indeksen i London endte onsdagen med en nedgang på 1,31 prosent, men fallet var henholdsvis 1,55 og 1,50 prosent i Frankfurt og Paris. Etter et par timers handel i USA hadde Dow Jones-indeksen falt 2,74 prosent.

I Oslo var det blant de ti mest omsatte selskapene bare Telenor (+0,45) som hadde oppgang. Nedover gikk det blant annet for Statoil (-0,72), Yara (-1,24), Seadrill (-1,53) og DNB (-0,21).

Blant vinnerne onsdag var mediekonsernet Schibsted, som la fram kvartalsresultater og kunne melde om en liten forbedring. Med aksjer for snaut 80 millioner kroner omsatt endte kursen med en oppgang på 3,82 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.