*Nettavisen* Nyheter.

Børsen på det jevne

Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Oslo Børs hentet seg noe opp fra den markerte nedgangen tirsdag morgen, etter nedgangen på Wall Street og i Asia mandag.

24.02.09 13:22

Alle de store selskapene reagerte ned fra start av - og etter noen minutters handel var hovedindeksen nesten fire punkter ned til 204,50 - det tilsvarer en nedgang på 1,85 prosent. Der flatet det ut, før hovedindeksen tok seg noe opp igjen. Etter ett kvarter var fallet på 1,3 prosent - 205,58.

Etter en drøy halvtimes handel vendte så pilene nedover igjen. Hovedindeksen passerte 204-merket på vei for å teste 200. Etter 50 minutters handel ble indeksen notert til 203,30 - ned 2,41 prosent.

Ved lunchtider lå hovedindeksen rundt 202 - en nedgang på nesten tre prosent.

Men deretter pekte det oppoverigjen. Etter en liten tur rett under 2002, steg hovedindeksern opp til i underkant av 206 rett etter klokken 12.

Renewable Enercy Company (REC) ble utover dagen gjenstand for fusjonsrykter. Det her nå medført at Oslo Børs har innført pause i handelen i aksjen, for å sjekke ryktene. Etter en halvtime ble det igjen tillatt handel, etter at ikke noe uvanlig ble påvist.

Oljeprisen falt markant mandag kveld - fra rundt 43,50 dollar fatet for Brent olje ned til rundt 40,50 dollar fatet. Fallet skyldes rykter om fortsatt økende oljelager i USA. - Aksjemarkedene er en av hoveddriverne med tanke på sentiment . Importen blir en nøkkelfaktor nå, fordi raffinerikjøringen faller på grunn av vedlikehold og lav etterspørsel, sier Tetsu Emori i Astmax til Bloomberg, ifølge Hegnar.no.

Utover dagen styrket oljeprisen seg noe, og ble notert til 41,50 litt før klokken 13.

Aker Solutions har landet en kontrakt på Shtokman-feltet til en verdi av 25 millioner euro. I tillegg leverte selskapet meget gode regnskapstall for fjerde kvartal 2008. det var ventet et minusresultat, i stedet leverte Aker Solutions et pluss på 103 millioner kroner. Dermed steg aksjen over 4 prosent fra start av - til 33,80.

Også oppdrettsselskapet Marine Harvest kunne notere en pen oppgang på morgenen, etter at det ble kjent at direktør Alvaro Jimenez har kjøpt 800.000 aksjer i selskapet til kurs 1,72. Aksjen ble notert opp 2,42 prosent til 1,69.

På taperlisten ble Norwegian Air Shuttle plassert på toppen tidlig, etter et fall på 10,61 prosent til 29,50. Deretter fulgte gasselskapet Questerre som falt 8,03 prosent - tross melding om boreresultater i et skiferfelt i Quebec.

Heller ikke John Fredriksens selskaper kom helskinna fra starten på handelsdagen. Tørrlastrederiet Golden Ocean falt med 4,28 prosent til 3,80, mens Deep Sea Supply og Frontline falt ruindt 2,5 prosent.

Utover formiddagen falt både renter og norske kroner. Årsaken er bekymringer for det generelle finansmarkedet. Dollar styrker seg med fem øre mot norske kroner til 6,86. Tremåneders NIBOR-rente ble notert til 3,42. Det er en nedgang på nesten tre prosent fra mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.