*Nettavisen* Nyheter.

Børsene ned etter valget i Italia

Milano (NTB-AFP): Børser over hele verden falt kraftig etter at valget i Italia ikke ga et klart styringsdyktig flertall.

Milano-børsen falt hele 5 prosent tirsdag formiddag, og det var bankaksjene som var hardest rammet av det som utviklet seg til et protestvalg.

Ellers falt FTSE i London 1,49 prosent, DAX i Frankfurt 1,17 prosent, CAC 40 i Paris 2,79 prosent og Madrid-børsen 3 prosent. I Asia var det også nedgang.

Samtidig falt euroen til sitt laveste nivå på sju uker, og en annen effekt av valget var at tyske renter sank og italienske renter steg frodi investorer søkte seg til tryggere statspapirer.

Børsene hadde steget mandag kveld da det så ut til at venstrekoalisjonen til Pier Luigi Bersani ville hale i land en seier, men sank da det viste seg at tidligere statsminister Silvio Berlusconi likevel lå an til å vinne i senatet.

At Berlusconi og komikeren Beppe Grillo gjorde det så bra som de gjorde, og at Mario Monti led nederlag, tolkes som en kraftig protest mot Montis innstrammingspolitikk. Markedet frykter at euroen igjen er i fare. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.