*Nettavisen* Nyheter.

Børsene skjelver

De asiatiske børsene falt tungt etter klare fall i Europa og USA i går. Meglertopp Jan Petter Sissener tror det er klart for en varig norsk børsnedtur.

19.05.08 00:11

Etter det kraftige børsfallet i Europa på 17. mai, venter en lang rekke av børsekspertene børsfall torsdag.Onsdag falt den tyske DAX-indeksen hele 3,4 prosent, mens det svenske aksjemarkedet falt hele 4,1 prosent.Nedturen på verdensbørsene fortsatte onsdag kveld og torsdag morgen norsk tid. På Wall Street falt den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen 1,5 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen falt 1,7 prosent. I Asia var Hang Seng-indeksen i Hongkong ned 2 prosent, noe som var på linje med nedgangen på Tokyo-børsen.
- Varig børsnedtur

Til Dagens Næringsliv sier Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener at han nå tror det er duket for en mer langvarig nedtur i aksjemarkedet.- Vi har outperformet så lenge, at det ligger an til en ordentlig nedtur i Norge. Man skal huske på at det er mye større risiko i Norge enn i noe annet marked vi kjenner til. Det er få institusjoner, og mange privatpersoner med belånte posisjoner i markedet, sier Sissener ifølge avisen.Han tror mange investorer nå ønsker å redusere risikoen og hygge seg med avkastningen til nå.Sell in may

Det er et børsordtak at man skal " Sell in May and go away". Om dette ordtaket har noe reelt for seg er omdiskutert, men i det norske aksjemarkedet har det slått til med full styrke i år.Etter en solid opptur så langt i år, har Hovedindeksen på Oslo Børs falt over 4 prosent til nå i mai.NA24 iMarkedet følger utviklingen på Oslo Børs og de europeiske markedene tett i hele dag. De asiatiske børsene falt tungt etter klare fall i Europa og USA i går. Meglertopp Jan Petter Sissener tror det er klart for en varig norsk børsnedtur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.