Børsnedgang i Asia og Europa

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Kursene faller på børsene i Asia og Europa, i påvente av et viktig møte i USAs sentralbank Federal Reserve. Møtet kan føre til at stimuleringstiltakene for den amerikanske økonomien blir redusert.

Det to dager lange møtet skulle innledes tirsdag, og mange markedsaktører har allerede tatt en demping av stimulansen med i sine beregninger - spørsmålet er hvor stor reduksjonen blir, sa den japanske analytikeren Kenichi Hirano tirsdag.

- Jeg tror mange investorer nå vil vente og se, tilføyde Hirano. Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo falt tirsdag med 0,65 prosent til 14.311,67, Hang Seng-indeksen i Hongkong var midt på dagen ned 0,34 prosent, og også fra Shanghai og Seoul ble det meldt om nedgang.

Også på de viktigste børsene i Europa falt kursene i den tidlige handelen tirsdag. I London var FTSEurofirst 300-indeksen ned 0,30 prosent til 1.254,86, mens DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned med 0,20 prosent og CAC 40 i Paris med 0,23 prosent.

Oljeprisene fortsatte tirsdag å falle i asiatisk handel. Nordsjøolje av Brent-kvalitet falt med 47 cent til 109,60 dollar fatet, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk ned med 83 cent til 105,76 dollar per fat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.