*Nettavisen* Nyheter.

Børsopptur i USA

Løftes like etter at handelen har kommet i gang.

01.02.10 16:18

Dow Jones-indeksen stiger 0,75 prosent til 10.142,37 poeng, mens S&P 500-indeksen løftes 0,80 prosent til 1.082,51 poeng. Nasdaq-indeksen stiger 0,64 prosent til 2.161,14 poeng.

- Den amerikanske økonomien er på vei i riktig retning, men det er fortidlig å erklære at opphentingen er sikret. Lagernivåene kan ikke danne basisen for et varig oppsving, skriver sjeføkonom Andrew McLaughlin i Royal Bank of Scotland til sine kunder.

President Barack Obama vil legge frem sine planer for 2011 budsjettet senere mandag. Det er ventet at Obama vil presentere et underskudd på 3.800 milliarder dollar på budsjettet for 2011, og at han vil klargjøre mer rundt hvilke tiltak som kommer rettet mot å bekjempe arbeidsledigheten.

Da Obama holdt sin første «State of the Union»-tale i januar ble det klart at han vil komme med ordninger som skal støtte de mindre selskapene i USA. Formålet er å sørge for at det skapes arbeidsplasser og virkemidlene som har blitt nevnt er mulige skattetilpasninger som skal fremme flere jobber.

- Kunngjøringen som er ventet å komme fra Obama på mandag er fokusert mot hva som er viktig, som er å skape arbeidsplasser. Han kommer til å være fokusert på hva markedet aller helst vil høre, og det er noe som er rettet mot jobbmarkedet, kommenterer sjefstrateg Mark Luschini hos Janney Montgomery Scott til CNN Money.

Citigroup har planlagt å selge eller skille ut sin virksomhet som er rettet mot private equity-markedet. Det skriver Bloomberg og refererer til kilder som kjenner til prosessen. Citi Private Equity skal være verdt rundt 10 milliarder dollar og et salg vil være et ledd i redusere gjelden. Andre virksomheter som også kan lide samme skjebne er et fond rettet mot eiendomsinvesteringer og forvaltningsenheten rettet mot hedgefond.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.